Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

İçişleri Bakanı Soylu:"Milletimizin huzuru ve güvenliği için iki asra yakın süredir büyük özveriyle görev yapan Jandarma teşkilatımız, bugüne kadar ortaya koymuş olduğu başarılarla, dünyadaki güvenlik teşkilatları arasında müstesna bir yere sahiptir"

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Milletimizin huzuru ve güvenliği için iki asra yakın süredir büyük özveriyle görev yapan Jandarma teşkilatımız, bugüne kadar ortaya koymuş olduğu başarılarla, dünyadaki güvenlik teşkilatları arasında müstesna bir yere sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Soylu, Jandarma Genel Komutanlığının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Jandarma teşkilatını tebrik eden Soylu, jandarmanın, Türk milletinin huzuru ve güvenliği için iki asra yakın süredir büyük özveriyle görev yaptığına dikkati çekerek, "Jandarma teşkilatımız bugüne kadar ortaya koymuş olduğu başarılarla, dünyadaki güvenlik teşkilatları arasında müstesna bir yere sahiptir." ifadesini kullandı.

Soylu, jandarmanın, yurdun her noktasında, Türk milletine yönelmiş bütün tehditlere karşı her zaman teyakkuzda ve görevinin başında olduğunu, geçmişten getirdiği birikimi, yenilikçi yöntemler ve modern teknolojiyle birleştirmek suretiyle, geleceğe taşımasını bildiğini belirtti.

Jandarmanın, terörün yanı sıra gerçekleştirdiği operasyonlarla gençleri zehirleyen uyuşturucu kaçakçılarının da korkulu rüyası haline geldiğinin altını çizen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Jandarmamız, insan kaçakçılığından hırsızlığa, trafik denetimlerinden asayiş olaylarına kadar suçla ve suçluyla mücadelenin her noktasında başarıyla görev yapmakta, bizlere geleceğe dair umut ve güven vermektedir. Bu vesileyle, 178 yıldır aziz milletimizin hizmetinde olan Jandarma teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, kuruluşundan bugüne kadar bir gurur abidesi olmayı başarmış bu teşkilata emek vermiş olan herkesi, aziz şehitlerini, gazilerini, rahmet ve şükranla anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler