Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

Sivas Valisi Gül, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, milletin huzuru, asayişinin temini ve devletin güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canla başla hizmet veren, tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu, temel kurumlardan jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Sosyal hukuk devleti çerçevesinde yasa egemenliğinin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerinin korunması, toplumsal yaşamın huzur ve güven içerisinde düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla gece-gündüz ayrımı gözetmeden görev yapan jandarma teşkilatının, oldukça güç ve önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Üstlendiği önemli sorumluluğun bilinciyle, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, yurdumuzun ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruyarak, huzur ve güvenliği sağlayan jandarmamız, bu vatansever tutum ve üstün, hizmet anlayışı ile yüce Türk milletinin gurur kaynağı olmuştur. 1839 yılında kurulan, gelişen güç yapısı, eğitim düzeyi ve teknolojik donanımıyla kıvanç duyduğumuz jandarma teşkilatımız görev ve sorumluluklarını, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle ve kararlılıkla sürdüreceğine ve başarılarının artarak devam edeceğine yürükten inanmaktayım. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ikinci ili olan Sivas'ta fiziki zorluklara rağmen özverili çalışmalarını sürdüren jandarma teşkilatımızın 177. kuruluş yıl dönümünü kutlar, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anar, teşkilat mensuplarına fedakar aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı günler dilerim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler