İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

FETÖ mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi- 2 telefonunda ByLock tespit edilen tutuksuz sanığın tutuklanmasına karar verildi

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve müştekiler katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Mustafa Edip Çakmak, hakkındaki suçlamaları reddederek bu operasyonu medyadan duyduğunu, hakkındaki ByLock iddiasına ilişkin delillerin çelişkili olduğunu savundu.

Çakmak, terör örgütü üyesi olmadığını iddia ederek, "Yıllarca terörle mücadele ettim. Bu olayla uzaktan yakından alakam yok. Tahliyemi talep ediyorum. Karakola her gün gidip imza atarım." dedi.

Tutuklu sanık eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, hakkındaki suçlamaları reddederek çalıştığı dönemde terörle mücadele ettiğini, istihbarat çalışmaları yaptığını, polise verilen yetkiye dayanarak "önleme dinlemesi" yaptığını öne sürdü.

Cumhuriyet savcısı, Okan'a "Görevli olduğunuz dönemde cemaatlerle ilgili bir çalışmanız oldu mu? 'Örgüt üyesi hakim ve savcılar kurumlara yuvalanıyor, tedbir alın.' denildi mi?" sorusunu yöneltti.

Okan'ın konu dışında bilgiler vermesi üzerine savcı sorusunu birkaç kez yineledi. Okan, "Cemaatlerin hepsini takip ettik. Ancak cemaat boyutundaysa bir şey yapamıyorsunuz. Cemaat mensupları vardı evet, hepsi de huzur içinde yaşıyorlardı. Farklı görüşlere sahip olsalar da bir sorun olmuyordu." dedi.

Tutuksuz sanık Y.Ç, geçmişte 2 kez tutuklandığını ve serbest kaldığını belirterek suçlu olmadığını, adli kontrol şartıyla yargılandığını ve hiçbir imzayı kaçırmadığını belirtti.

Cumhuriyet savcısı, yeni gelen ByLock raporlarında, tutuksuz sanık Y.Ç'nin 2 telefonunda da ByLock tespit edildiğini belirterek sanığın tutuklanması yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyetinin mütalaayı değerlendirmek için verdiği arada, bir avukatın müvekkili olan tutuklu sanıkla konuşması üzerine jandarmayla avukat arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Jandarma, sanıklarla avukatlar arasına geçerek konuşmalarına engel oldu.

Mahkeme heyeti, aranın ardından ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuksuz sanık Y.Ç'nin tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :