İzmir'de Roman buluşması (2)

İzmir'de Roman buluşması (2)

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen programa, çeşitli kentlerdeki Roman derneklerinin temsilcileri katıldı- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:- "Hiç tereddüdünüz olmasın Roman kardeşlerimizin yarınları bugünden daha iyi ol

İZMİR (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiç tereddüdünüz olmasın Roman kardeşlerimizin yarınları bugünden daha iyi olacaktır." dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Roman Buluşması"nda, Romanların bu ülkenin gülen yüzü olduğunu belirtti.

Roman vatandaşların dönem dönem Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ama bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletin babası olarak size hak ettiğiniz değeri gösterdi. Roman kardeşlerimizin bazı hataları eksiklikleri, kusurları olur ama vatana asla ihanet etmezler, yanlış yapmazlar. Sizlerin yarınlarını bugünden daha iyi kılmak bizlerin görevidir. Hiç tereddüdünüz olmasın Roman kardeşlerimizin yarınları bugünden daha iyi olacaktır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de Romanların insanlığın güler yüzü olduğunu dile getirdi. AK Parti iktidarında Romanların koşullarının iyileştirilmesi için pek çok çalışma yaptıklarını hatırlatan Çelik, "Korku duvarlarını yıkarak güven köprüleri kurduk, eşitsizlikleri giderdik. Romanlara yönelik pek çok çalıştay yaptık." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise Romanların AK Parti'yi yaşadığı zor günlerde hiçbir zaman yalnız bırakmadığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen kardeşlerimiz iyi ki bizi yalnız bırakmadınız. Bu bayrağa devlete hep sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerimizde ve diğer zor zamanlarımızda yanımızda hep siz vardınız." şeklinde konuştu.

- Toplantıdan notlar

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Roman Buluşması"nın düzenlediği otelin salonu, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Romanlar tarafından saatler öncesinden dolduruldu. Katılımcılar için ayrılan bölüm yetmeyince otelde ikinci bir salon daha açıldı.

Yıldırım'ın konuşması, "Romanlar seninle gurur duyuyor" sloganıyla sık sık kesildi.

Toplantının sonunda Türkiye'nin çeşitli illerinde gelen Roman derneklerinin temsilcileri Başbakan Yıldırım'a günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Davetliler, konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım ile fotoğraf çektirdi.

Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :