İzmir'de İtalyan rüzgarı

İzmir'de İtalyan rüzgarı

İtalyan Antonio Pirolli yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu haftaki konserine solist olarak Domenico Nordio eşlik edecek

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) bu haftaki konserinde İtalyan sanatçılar Antonio Pirolli ile Domenico Nordio'yu ağırlayacak.

İZDSO'dan yapılan yazılı açıklamada, 18 Kasım Cuma günü Folkart'ın ana sponsorluğunda Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki dünyaca ünlü şef Antonio Pirolli yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak kemanda Domenico Nordio'nun eşlik edeceği belirtildi.

Programda J. Brahms'ın keman konçertosu ve 4 numaralı senfonisi seslendirilecek.

Roma'da doğan Antonio Pirolli, Türkiye'de 1995-2000'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin, 2002-2005'te ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin genel müzik direktörlüğü görevini yürüttü.

Domenico Nordio ise 16 yaşındayken jüri başkanlığını efsane kemancı Yahudi Menuhin'in yaptığı Viotti yarışmasını kazandı. 1988'de 17 yaşındayken Eurovision Ödülünü kazanan tarihteki ilk İtalyan sanatçı oldu ve Amsterdam Concertgebow ile yaptığı konser tüm Avrupa ülkelerinde naklen yayınlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :