İzmir'de Başbakanlık Ofisi'nin Açılışı

İzmir'de Başbakanlık Ofisi'nin Açılışı

Başbakan Yardımcısı Arınç: "İzmir Başbakanlık Ofisi'mizin gelecek için, hem İzmir için hem ülkemiz için alınacak kararlar ve çalışmalarda faydalı olacağına inanıyorum"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'e kurulan Başbakanlık Ofisi'nin hem İzmir hem ülke için alınacak kararlar ve çalışmalarda faydalı olacağına inandığını söyledi.

Arınç, İzmir Başbakanlık Ofisi'nin açılışının ardından AK Parti'nin Manisa mitingine katılmak üzere binadan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Ofisi'nin yalnızca İstanbul Dolmabahçe'de bulunduğunu hatırlatarak, İzmir'de de açılmasının çok önemli olduğunu belirtti. 

"Artık bizim batıya açılan yüzümüz olan modern, demokrat İzmir'de de başbakanlığımızın ofisi olacak" diyen Arınç, ofisin güzel ve kullanışlı dizayn edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın çalışma kabul salonları da var. Bazı bakan arkadaşlarımızın çalışma ofisleri olacak. Özel kalem görevlileri olacak. Çok iyi bir yer seçilmiş. Bildiğiniz gibi burası İzmir'in merkezi. Bir tarafta büyükşehir belediyemiz, bir tarafta vilayet, bir tarafta İzmir'in tarihi kimliği Kemeraltı, karşımızda da deniz. Sayın Başbakanımız ayda iki defa burada özel toplantılar, karşılamalar, yurt dışından gelen konuklarını ağırlamalar, bunları planlıyor. Merkez Bankasını biliyorsunuz büyük bir yeri vardı. Biz onun hemen hemen 3'te 2'sini kullanacağız. İzmir Başbakanlık Ofisimizin gelecek için, hem İzmir için alınacak kararlar hem de ülkemiz için alınacak kararlar ve çalışmalarda faydalı olacağına inanıyorum."

- Aziz Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldığı açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Ofisi'nin Ege Bölgesi'ne ve İzmir'e hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Kocaoğlu, "Biz projelerimizi Ankara'da kağıt üzerinde anlatıyorduk ve çoğu zaman da yerinde sunamıyorduk. Şu anda burada konuşlanacak bürokrasiye, bakanlıkların temsilcilerine, Sayın Başbakanın temsilcisine yerinden anlatıp projenin sorumluluğunu, gerekliliğini algılamalarından sonra Ankara'da daha iyi savunacağımıza inanıyorum. İzmir için, Ege Bölgesi için çok yararlı olacağına inanıyorum. Bölgemizin kalkınmasında kaldıraç görevi görmesini diliyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı