İzmir için felaket senaryosu

İzmir için felaket senaryosu

İzmir'de düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler" konulu konferansta, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem konusunda önemli uyarılarda bulundu.

İzmir'de düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler" konulu konferans, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin acısının hala taze olduğunu vurgulayarak, depreme karşı dirençli kentlerin önemine dikkat çekti. Soyer, İzmir'in deprem riskine karşı alınan önlemleri ve gerçekleştirilen çalışmaları detaylarıyla aktardı.

İzmir için felaket senaryosu

Konferansta önemli bir konuşma yapan Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, deprem konusunda kapsamlı bir perspektif sunarak yeni dönem belediye başkanlarına önemli önerilerde bulundu. Görür, depremin bilimsel ve sosyal boyutlarını ele alarak, kentlerin depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Görür'ün uyarıları arasında, yer altı dinamiklerinin doğru değerlendirilmesi, yapılaşmanın yerel fay hatları ve sıvılaşma bölgeleri dikkate alınarak yapılması gerektiği önemli bir yer tuttu. Ayrıca, deprem sonrası oluşabilecek tsunami riskine de dikkat çeken Görür, İzmir'in doğru bir şekilde yönetilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İzmir için felaket senaryosu

Prof. Dr. Görür, konuşmasında ayrıca, geçmişte yapılan hataların altında ezilmeden, bilimsel yöntemlerle kentlerin dirençli hale getirilebileceğini vurgulayarak, toplumun ve yöneticilerin bu konuda ortak bir bilinç oluşturması gerektiğini ifade etti.

Konferans, deprem riski altındaki İzmir gibi kentlerin geleceği için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilirken, bilim insanlarının ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin deprem bilinci ve kentsel planlama açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.