İyilikder'den Suriye'ye yardım çağrısı

İyilikder'den Suriye'ye yardım çağrısı

İSTANBUL (AA) - İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Mustafa Çaylı, savaşın başladığı günden bu yana Suriye konusunda her alanda...

İSTANBUL (AA) - İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Mustafa Çaylı, savaşın başladığı günden bu yana Suriye konusunda her alanda yardım faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi.

Çaylı, yazılı açıklamasında son günlerdeki gelişmeler sonrası beklenen göç dalgasının çok büyük olduğunu ve acil olarak konserve gıda, çocuk bezi, çocuk maması, battaniye, giyim malzemesi ve mobil mutfak ekipmanları ihtiyacının öne çıktığını kaydetti.

Madaya ve Bayırbucak'a da yardım ulaştırdıklarını dile getiren Çaylı, Esed güçlerinin Halep ve Azez'e doğru ilerlemelerinin onbinlerce insanı göçe zorladığını, yoğun kış şartlarında insanlık dramı yaşandığını ifade etti.

Çaylı, şunları kaydetti:

"Savaşın başladığı günden bu yana Suriye konusunda her alanda yardım faaliyetlerimiz sürmekte. Yakın geçmişte açlık ölümlerinin gerçekleştiği Madaya’da ve yoğun saldırı altında olan Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize yardımlar ulaştırdık. Son günlerdeki gelişmeler sonrası beklenen göç dalgası çok büyük. Acil olarak konserve gıda, çocuk bezi, çocuk maması, battaniye, giyim malzemesi ve mobil mutfak ekipmanları ihtiyacı öne çıkıyor. Kardeşlik bilinciyle hareket etmek gerek. Göç dalgasına karşı yardım çağrısı yapıyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :