"İyilik Ajandası ilaç gibi gelecek"

"İyilik Ajandası ilaç gibi gelecek"

Van Erciş'te öğretmenlik yapan Ayşe Ünsal ile Cihat Albayrak'ın kaleme aldığı "İyilik Ajandası" kitabı, okuyucuların 365 günü iyilik yaparak geçirmesi ve bu etkinlikleri sosyal medyadan paylaşarak, bir "iyilik halkası" oluşturmasını amaçlıyor- Erdem Yayın

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - Van Erciş'te öğretmenlik yapan Ayşe Ünsal ile Cihat Albayrak'ın kaleme aldığı "İyilik Ajandası" kitabı okuyucuyla buluştu.

Erdem Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitapla okuyucuların 365 günü iyilik yaparak geçirmesi ve bu etkinlikleri sosyal medyadan paylaşarak, bir "iyilik halkası" oluşturması amaçlanıyor.

Erdem Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Melike Günyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje bazlı çalışmalar yaptıklarını ve orijinal eserler ürettiklerini söyledi.

Aynı zamanda çocuk kitapları yazarı olan Günyüz, "İyilik Ajandası"nın da davası ve derdi olan yazarlar tarafından yazılmış orijinal bir eser olduğunu dile getirdi.

Günyüz, kitabın gelir sağlama amaçlı hazırlanmadığını belirterek, "Bir kitaptan elde ettiğimiz gelir, daha iyi bir kitap için harcanır bizde. 'İyilik Ajandası', bizim için bir nevi sosyal sorumluluk projesi aslında. Küçük bir tohum ektiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da bu iyilik hareketi dalga dalga yayılacaktır. Kur'an-ı Kerim'de, müminler iyi ve güvenilir insanlar olarak tanımlanıyor. Biz de buna layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

- "Ajandanın yüzlerce, binlerce yazarı olacak"

Okuyuculara, farklı kesimlerden ihtiyaç sahiplerine, yakın çevrelerine ve kendilerine iyilik yapma zemini hazırladıklarını aktaran Günyüz, şöyle devam etti:

"Yılın 365 gününe ayrı iyilik öneren bir ajanda. Anneler gününde o güne özel, ramazan ayında o günlerin ruhuna özel, bayramların ruhuna özel iyilik önerileri yer alıyor. Bu baskı, 2017'ye ait ve yılın tüm günleri için, özenle düşünülmüş maddeler var. Seneye ise daha genel konularla her yıl uygulanabilir hale getireceğiz. Okuyuculardan da öneriler gelecektir. Böylelikle bu ajanda her sene yeni iyilik önerileriyle zenginleştirilecek ve belki ajandanın yüzlerce, binlerce yazarı olacak."

Günyüz, projeyle iyilik yapan kişinin değil, iyilik eyleminin ön plana çıkarıldığına vurgu yaparak, "Yazarlarımız ilk örnekleri gönderdiklerinde çok şaşırdık. İçeriğinin bu kadar orijinal olacağını düşünmüyordum. Biz de kitabın daha kalıcı ve etkili olmasını istediğimiz için çok emek harcayarak, resimler, grafikler ve fotoğraflarla zenginleştirerek yayımladık. İnternet sayfası ve sosyal medya hesapları açıldı. Hem sosyal medya yöneticilerimiz hem yazarlarımız, okuyucularımızın o gün yaptıkları iyilikleri bu hesaplardan paylaşıyor." ifadelerini kullandı.

- "İyiliğin etrafında bir bütün"

Kitabın editörlerinden Meryem Uçar da dünyada kötülüklerin artığını ve insanların iyiliğe, iyilik yapanlara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Uçar, ajandanın okuyucularda iyiliği alışkanlık haline getireceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bir yerde para bulduktan sonra sahibine teslim etmek, herkesin yapması gereken bir şey ama ne yazık ki kimse yapmadığı için artık haberlere konu oluyor. Biz kötüleri duymaktan iyileri, iyilikleri görmeyi unutuyoruz. Bu kitap vesilesiyle iyiliklerin artacağına inanıyoruz. Beyaz, temiz haberler duymayı çok arzu eder olduk artık. Hele bu günlerde, 'İyilik Ajandası' ilaç gibi gelecektir."

Kitabın editörlerinden Fatma Türkkol ise ekip halinde projeye çok emek verdiklerini ve büyük bir istekle çalıştıklarını anlattı.

Türkkol, ajandadaki iyiliklerin birçok kişi tarafından aynı anda yapılmasının önemine değinerek, "Bunun belirgin bir şekilde toplumsal iyilik hareketinde dönüşecek olması ve iyiliklerin sosyal medyada aynı anda paylaşılıyor olması daha da heyecan verici bir şey." dedi.

Ajandanın her yaş ve gelir grubuna hitap ettiğinin altını çizen Türkkol, "Bir salıncak etkinliği var mesela. Bu etkinlikte, aynı gün bir sürü insan sokaklara salıncak kurup eğlenecek. Yaşlılar aynı gün ziyaret edilecek. Pek çok çocuğa aynı gün bot alınacak. Bir iyilik, toplu halde yapılmış olacak. Bu, ajandayı alıp takip edenleri, bir iyiliğin etrafında bütün haline getirecek. Ajandayı almayanları da kendine çekecektir. Ne kadar çok kişi bir iyiliğin peşinden giderse biz o kadar mutlu olacağız. En başından beri bunun hayalini kuruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :