İTO Başkanı Çağlar, 2016 Turizm Eylem Planı'nı değerlendirdi

İTO Başkanı Çağlar, 2016 Turizm Eylem Planı'nı değerlendirdi

İTO Başkanı Çağlar:- "(Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı için) Yaz rezervasyonlarının yapıldığı bu günlerde proaktif yaklaşımla kapsamlı tedbir alınması turizmciye yol gösterecek"- "Turizmci yaz planları için önünü daha net görebil

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı için, "Yaz rezervasyonlarının yapıldığı bu günlerde proaktif yaklaşımla kapsamlı tedbir alınması turizmciye yol gösterecek. Turizmci yaz planları için önünü daha net görebilecek" dedi.

Yazılı açıklamasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı'na ilişkin değerlendirmeler yapan Çağlar, "Açıklanan dokuz maddeli eylem planı hükümetimizin turizmi büyük dikkatle takip ettiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un dünyada en çok ziyaretçi alan şehirler listesinde beşinci sırada yer aldığını anımsatan Çağlar, "Alınan tedbirlerle turizmci yatırımını daha rahat yapabilecek. Bilhassa turizm firmalarının kullandığı kredilerin vadelerinin ertelenmesi sektöre rahat bir nefes aldıracak. 255 milyon lira hibe ve 288 milyon liralık ödeme kolaylığı sektöre önemli bir artı değer katacak" diye konuştu.

Deniz turizminin ihracat desteği kapsamına alınmasının da önemli bir haber olduğunu belirten Çağlar, "Uçuş başına yakıt desteğinin genişletilmesi ve turist getiren acentalara kredi verilmesi gibi tedbirler bir araya gelince açıklanan paketten turizm sektörünün fayda göreceğine inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

- "Senaryo yazanlar karşılarında bu ülkenin misafirperver insanını bulacaklar"



Türkiye'yi turizmde riskli ülke göstermeye çalışanların amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz, terör bir ülkenin değil, bugün dünyanın sorunu. Berlin, Roma, Londra ne kadar güvenliyse İstanbul sokaklarında gezmek de o kadar güvenlidir. Gerek kültür, gerek deniz-güneş, gerekse de kongre turizmiyle örneği olmayan bir ülkemiz var. Turizmde senaryo yazanlar karşılarında bu ülkenin misafirperver insanını ve girişimcisini bulacaklar."

İTO olarak İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ile birlikte Türkiye'nin tanıtılması için birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Çağlar, Nisan ayında Orta Doğu turizminin nabzının attığı ATM Dubai 2016 fuarında İstanbul'u ve Türkiye'yi tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler