İthalatta haksız rekabetin önlenmesi

İthalatta haksız rekabetin önlenmesi

ANKARA (AA) - Hindistan, Tayland, Sri Lanka ve İspanya menşeli/çıkışlı "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" ithalatına ilişkin önlemlerin etkisiz...

ANKARA (AA) - Hindistan, Tayland, Sri Lanka ve İspanya menşeli/çıkışlı "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" ithalatına ilişkin önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Tosyalı Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. firması tarafından, Bakanlığa iletilen, "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı"nın ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemin Hindistan, Sri Lanka, Tayland ve İspanya üzerinden yapılan ithalatla etkisiz kılındığına yönelik iddia üzerine inceleme başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu dampinge karşı önlemin Hindistan, Tayland, Sri Lanka ve İspanya üzerinden etkisiz kılındığına dair ciddi bilgi ve bulgular tespit edildi. Bu kapsamda Hindistan, Tayland, Sri Lanka ve İspanya menşeli/çıkışlı söz konusu eşya için İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nca önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :