İtalyan gazeteciler Ege'nin antik kentlerini gezdi

İtalyan gazeteciler Ege'nin antik kentlerini gezdi

İzmir ile Güney Ege kalkınma ajansları tarafından İtalyan gazetecilere yönelik tanıtım turu düzenlendi

İZMİR (AA) - İzmir ile Güney Ege kalkınma ajanslarının bölgenin tanıtıma katkı sağlamak amacıyla davet ettiği İtalyan gazeteciler, Ege'nin tarihi yerleri ve antik kentlerini gezdi.

İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği iş birliğiyle, İtalyan gazetecilere yönelik Ege Bölgesi'nde tanıtım turu düzenlendi.

İtalyan gazeteciler, İzmir'deki Efes, Meryemana, Artemis Tapınağı, St. Jean Bazilikası ve Şirince'yi, Aydın'daki Priene, Didyma, Miletos, Aphrodisias ile Denizli'deki Laodikea ve Hierapolis antik kentleri ile Pamukkale'yi gezdi.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, İzmir'in, köklü geçmişi, zengin coğrafyasıyla özellikle tarih turizmi açısından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İzmir ve çevresinin turizmde hakkettiği noktaya ulaşması için tanıtım çalışmaları yaptıklarını bildiren Yılmazçoban, "İzmir'de bu sene ikinci kez İtalyan gazeteci heyetini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gazetecilerin şehrimizle ilgili algısı çok önemli. Yurt dışında çıkan haberler ve gazetecilerin paylaştıklarıyla toplumda algı oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Önceki yıl davet ettikleri İtalyanların, ülkenin önde gelen gazete ve televizyonlarında İzmir hakkında birçok haber yaptığını vurgulayan Yılmazçoban, amaçlarının İzmir'in tanıtımına katkı sağlayarak, kente turist çekmek olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :