İtalyan derneğinin, Türk fındığını "en tehlikeli gıda ürünleri" listesine alması

İtalyan derneğinin, Türk fındığını "en tehlikeli gıda ürünleri" listesine alması

KFMİB Başkan Yardımcısı Durak: - "Türk fındığının kalite ve güvenilirliliği konusunda şüpheye yer yoktur"

ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Hilmi Durak, "Türk fındığının kalite ve güvenilirliliği konusunda şüpheye yer yoktur" dedi.

Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin üretimde dünya lideri olduğu fındık için "tehlikeli ürün" iddiasında bulunan İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'ye tepki göstererek, söz konusu açıklamaların dikkate alınmamasını istedi. Durak, "İtalyanların açıklamasını dikkate almıyoruz." diye konuştu.

İspanya’nın Reus kentinde yapılan Türkiye-AB Danışma Delegasyonu toplantısında da konunun gündeme geldiğini dile getiren Durak, "Avrupa Komisyonu, FRUCOM, Caobisco ve Copa-Cogeca yetkililerinden oluşan AB Delegasyonu da söz konusu açıklamayı mesnetsiz, gerçek dışı ve dikkate alınmasına gerek olmayan bir beyan ve haber olarak değerlendirmiştir. Modern ve en son teknolojiye sahip tesislerde işlenen Türk fındıklarının kalitesi ve güvenilirliği konusunda en küçük şüpheye bile yer olmadığı da ifade edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Türk fındığının son derece sağlıklı ve güvenilir olduğuna değinen Durak, "Türk fındığının kalite ve güvenilirliliği konusunda şüpheye yer yoktur. Açıklamayı yapan İtalyanlar Türkiye'den fındık ihraç eden ilk üç ülkelerin arasında. Dolayısıyla son 10 yılın rakamlarına bakıldığı zaman en çok Türk fındığını tüketen ülkelerin başında İtalya gelmektedir. Dolayısıyla açıklamalarla rakamlar çelişkilidir." değerlendirmesini yaptı.

Her yıl yapılan toplantıya AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün yanı sıra Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yönetim kurulu üyelerinin katıldığını kaydeden Durak, toplantının oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :