İtalya'da işçiler eylemde

İtalya'da işçiler eylemde

Hükümetin çalışma hayatına ilişkin reformları protesto edildi

ROMA (AA) – İtalya’da işçiler, Başbakan Matteo Renzi ve koalisyon hükümetinin çalışma hayatına ilişkin reform planıyla yeni bütçe yasasını protesto etti.

Genel İş Konfederasyonu'nun (CGIL) çağrısıyla ülkenin dört bir yerinden gelen işçilerin, başkent Roma'nın Partigiani meydanından merkezi caddelere yürüyüşü, San Giovanni meydanında son buldu.

Organizatörlerin gösteriye katılanların sayısını 1 milyon olarak açıkladığı mitingde, çalışma hayatında çeşitli reformlar öngören ve işçilerin özlük haklarını düzenleyen eylem planı protesto edildi.

CGIL Genel Sekreteri Susanna Camusso, genel grev de dahil olmak üzere tüm gerekli yolları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

İşçiler, slogan ve taşıdıkları dövizlerle, Renzi’nin yapmak istediği reformun, 2002 yılında Silvio Berlusconi’nin yapmak istedikleriyle aynı olduğunu ifade ederek, başbakana tepki gösterdi.

Çalışanların eylemine eğitim sektöründeki kesintileri protesto eden öğrenciler de destek verirken, Renzi’nin partisi Demokrat Parti’den kendisine muhalif olan isimlerin de meydanda yer alması dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı