İtalya Dışişleri Bakanı Alfano Çin'de

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano Çin'de

Alfano ile Çinli mevkidaşı Vang'ın görüşmesinde iki ülke arasında Kuşak ve Yol Projesi kapsamında iş birliği konusu ele alındı

PEKİN (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, resmi ziyaret kapsamında geldiği Çin'de, Dışişleri Bakanı Vang Yi ile Kuşak ve Yol Projesi kapsamında iş birliğini görüştü.

Şinhua ajansının haberine göre, Alfano ile Çinli mevkidaşı Vang, başkent Pekin'de bir araya geldi.

Vang ve Alfano'nun, Kuşak ve Yol inisiyatifi çerçevesinde birlikte çalışılacak projelerin yol haritasının oluşturulması yönünde en kısa sürede hükümetler arası iş birliği anlaşması imzalanması için görüşmelerin başlatılması konusunda fikir birliğine vardığı bildirildi.

Görüşmede, Çin ve İtalya arasında inovasyon eksenli iş birliği ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha yakın ortaklılar kurmasının teşvik edileceği belirtilerek, iki bakanın ikili ilişkilerde kazan kazan ilkesiyle adil ve karşılıklı çıkarları koruyan açık dünya ekonomisini destekledikleri kaydedildi.

Daha sonra Vang ve Alfano, Pekin’de düzenlenen Çin-İtalya Hükümet Komiteleri 8. Ortak Toplantısı Kapanış Töreni'ne katıldı.

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano, temaslarını tamamlayarak bugün Çin'den ayrılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :