İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay:- "Her mısrasında ayrı bir anlam bulunan İstiklal Marşı'mız, her kıtasıyla önümüzü aydınlatmış ve her okuyuşumuzda bize kim olduğumuzu hatırlatmıştır"

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Her mısrasında ayrı bir anlam bulunan İstiklal Marşı'mız, her kıtasıyla önümüzü aydınlatmış ve her okuyuşumuzda bize kim olduğumuzu hatırlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Toruntay, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı ile büyük Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştirdiğini ve aziz milletin düşüncelerine tercüman olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın, yazıldığı dönemin yanında geleceğe de ışık tutan bir eser olduğunu vurgulayan Toruntay, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'mız, bir milletin yeniden var olma çabasını ortaya koymuş, Türk milletinin vatanı için nelerden vazgeçeceğini açıkça ifade etmiştir. Her mısrasında ayrı bir anlam bulunan İstiklal Marşı'mız, her kıtasıyla önümüzü aydınlatmış ve her okuşumuzda bize kim olduğumuzu hatırlatmıştır. Bize düşen en önemli görev ise 97 yıl önce yazılan ve o günün tüm izlerini taşımakla birlikte, bugüne de ışık tutan İstiklal Marşı'mızdaki duygu ve düşünceleri daima diri tutmak ve gelecek nesillere doğru aktarmaktır."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anan Toruntay, vatan savunmasında görev alan güvenlik görevlilerine şükranlarını sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :