İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

Van, Hakkari ve Bitlis'te, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi

HAKKARİ (AA) - Van, Hakkari ve Bitlis'te 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Van Devlet Tiyatrosundaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Oratoryo ve tiyatro gösterisiyle devam eden programda, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Programa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Hakkari

Hakkari'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılını kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını söyledi.

"Her okuduğumuzda ve her dinlediğimizde bizi heyecanlandıran ve gururlandıran bir İstiklal Marşı'na kavuşmuş oluyoruz. Bu eserler çok önemlidir." diyen Toprak, şöyle konuştu:

"Bizi birbirimize kenetleyen, bağımsızlık, mücadele, güçlü olma duygusunu bizlere veren, aşılayan ve bu duyguları yoğun şekilde hissetmemize neden olan birkaç önemli meseleden biridir. Bunların başında biliyorsunuz bayrağımız gelmektedir. Şehit kanlarının rengini alan ve her gördüğümüzde memleket için kendisi feda eden aziz şehitlerimizin kanlarını hatırlatmaktadır. Bize büyük bir güç, onur, gurur, mücadele azmi vermektedir. İstiklal Marşı da bunlardan biridir. İstiklal Marşı'mız ezberlenmesi gereken, baştan sona her kelimesi çok büyük değer ifade eden, o mücadele yıllarındaki psikolojiyi, zorlukları, fedakarlıkları, can verecek kadar vatan sevgisini bize yoğun şekilde hatırlatan ve hissettiren sözlerle doludur. Oradaki mücadelenin ruhu bize anlatıyor."

Ersoy'un hayatının anlatılması, yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve öğretmenler tarafından tiyatro gösterisi sunulmasının ardından Hakkari Valiliğince İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Bir Destanın Şiiri: İstiklal Marşı" klibi izlendi.

Törene, Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Umut Öztürk, Başsavcı Vekili Mustafa Köçek, vali yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

- Bitlis

Bitlis'te de 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde, Bitlis Anadolu Lisesince düzenlenen programda, tarih öğretmeni Selçuk Akbaba tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Tiyatro oyunun sahnelenmesi ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :