İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Antalya ve Muğla'da kutlama etkinlikleri düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya ve Muğla'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı"nda, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlinde İstiklal Marşı okundu.

Çağlayan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Erez, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı, slayt sunumu gerçekleştirdi. Şiirlerin okunduğu programda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının ve İstiklal Marşı'nın mecliste kabul edilmesinin anlatıldığı programda, Çağlayan Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, "Bir Adam Üç Hece İstiklal" oyununu sahneledi.

Programa Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, kamu kurum müdürleri, öğrenci, veli ve öğretmenler katıldı.

- Akseki

Akseki Şahinler Çok Programlı Anadolu Lisesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle devam edildi. Akseki Şahinler Çok Programlı Lise öğrencilerinin hazırladığı tiyatro ve oratoryo gösterileri sunuldu.

Kaymakam Murat Beşikci, İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Törene, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, ilçe Jandarma Komutanı Mustafa Dilek, Emniyet Amiri Aşir Yıldız, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Serik

Serik İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Rahmi Merdun yaptı. Programda, şiirlerin okunmasının ardından, mehteran takımı ve tiyatro gösterileri sunuldu.

Tören resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene, Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

- Muğla

Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bir dava adamı Mehmet Akif" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Muğla Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ali Rıza Altın, Yönelt Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Selin Kış ve Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Gülsüm Uslu'ya ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek verdi.

Şahidi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Adım Adım İstiklal" adlı gösteri sahnelendi.

Programa Muğla Valisi Amir Çiçek, MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Mansur Harmandar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- Bodrum

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından, öğrencilerin melodika ve bando takımıyla eşlik ettiği İstiklal Marşı'nı okumalarıyla başladı.

Törende, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, edebi kişiliği ve sanatı konulu sunum, Kurtuluş Savaşı konulu slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi.

Konacık Cahit Özvezneci Okulu resim öğretmeni Kimya Yanık yönetimindeki öğrenciler, birlikteliği simgelemek adına il il birleştirerek Türkiye haritası oluşturdu.

"İstiklal Marşı Doğuyor" isimli tiyatro gösterisinden sonra İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.







İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler