İstanbul'u sel vurdu! Elektrik yüklü bulutlar hava trafiğini de aksattı! Bakan Koca ve Valilik'ten son durum açıklaması

İstanbul'u sel vurdu! Elektrik yüklü bulutlar hava trafiğini de aksattı! Bakan Koca ve Valilik'ten son durum açıklaması

İstanbul'da çakan şimşeklerin ardından bir anda bastıran şiddetli yağış sebebiyle bir çok ilçede su baskınları meydana geldi. İstanbul Valiliği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iki kişinin öldüğü su taşkınları ile ilgili son durumu açıkladı

İstanbul'da çakan şimşekler korku ve paniğe neden oldu. Kentin pek çok noktasından paylaşılan görüntülerin ardından Başakşehir, Halkalı, İkitelli, Küçükçekmece, Arnavutköy ve çevre ilçelerde aniden bastıran şiddetli yağmur sele dönüşürken su baskınları meydana geldi.

İsatanbul'un bir çok ilçesinde şiddetli yağış sebebiyle yollar göle döndü. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle Başakşehir ilçesinde yaşanan su taşkınları hayatı felç etti. Sağanak yağış nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, bazı bölümlerde su birikintisi olduğu görüldü.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir" dedi.

İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Koca paylaşımında, "İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul’umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız" ifadelerine yer verdi.

SEL SULARINDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde yağışın etkisini kaybettiği belirtilerek, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık hizmetlerinin devam ettiği açıklandı. Valilik, Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan iki kişi kişinin hayatını kaybettiğini, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.

SELDE ÖLÜMLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece ve Başakşehir’de etkili olan sel felaketinde meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Bugün akşam saatlerinde başlayan ve Küçükçekmece ile Başakşehir’de etkili olan sel felaketinde meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek soruşturma başlatıldı.
Başsavcılık açıklamasında “Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine de yer verildi.

HALKALI GÜMRÜĞÜ'NDE ÇATIDA MAHSUR KALANLAR BOTLARLA KURTARILIYOR

Halkalı Gümrüğü'nde sel suları nedeniyle mahsur kalanlar, botlar yardımıyla kurtarılıyor.
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Halkalı Gümrüğü'nde su baskınlarına neden oldu. Gümrük çalışanları ve işlemler için gümrükte bulanan şoförler, yükselen sular nedeniyle mahsur kaldı. Gümrük binalarına sığınan vatandaşlar, çatıya çıkarak yardım bekledi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, dalgıçlar ve iş makinesi sevk edildi. Mahsur kalanlar iş makinesi ve bot yardımıyla kurtarılmaya başlandı. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

EVİNİ SU BASAN VATANDAŞ YÜZEREK KURTULDU

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle evini su basan bir vatandaş yüzerek kurtuldu. O anlar kameralara yansıdı.
İstanbul'da sağanak yağış bazı ilçelerde etkili oldu. Sokaklar göle dönerken, bazı iş yerlerini ve evleri su bastı. İkitelli'de de evini su basan bir vatandaş yüzerek kurtuldu. O anları başka bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, vatandaşın yüzerek ilerlediği görüldü.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE BİR KİŞİ, BODRUM KATTA SEL SULARINDA MAHSUR KALARAK ÖLDÜ
İstanbul'da sağanak yağış bazı ilçelerde etkili oldu. Küçükçekmece'de de etkili olan sağanak yağış nedeniyle otomobiller suya gömüldü. Mehmet Akif Mahallesi Sakarya Sokak'ta bir otomobilin ise suda yüzdüğü anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Küçükçekmece'de su baskınlarına neden oldu. Mehmet Akif Mahallesi Engin Sokak'ta bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs, sel sularında mahsur kalarak hayatını kaybetti. Şahsın cenazesi, ambulansla hastaneye gönderildi.

ELEKTRİK YÜKLÜ BULUTLAR HAVA ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Havalimanı ve çevresinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle oluşan elektrik yüklü CB olarak adlandırılan bulutlar nedeniyle hava trafiği olumsuz etkilendi. İstanbul Havalimanı’nın üstünde oluşan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

Arnavutköy'de akşam saatlerinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle hava ulaşımında aksamalar yaşandı. İstanbul Havalimanı’nın üstünde oluşan elektrik yüklü CB olarak adlandırılan kümülonimbus bulutları nedeniyle iniş yapacak uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İstanbul Havalimanı terminal ve çevresinde olumsuz bir durum yaşanmazken, havada ise CB bulutları nedeniyle uçuşlarda kısa süreli rötar meydana geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle havalimanına iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

BAŞAKŞEHİR VE İKİTELLİ'DE ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

İstanbul'un Kuzey bölgesindeki ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Başakşehir ve İkitelli'de birçok araç sular altında kaldı. Dereye dönen sokaklarda suya gömülen araçlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin su baskınlarına müdahaleleri sürüyor.

BAŞAKŞEHİR MİLLET KÜTÜPHANESİ'Nİ SU BASTI

Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yaşanan su baskını nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı. Vatandaşlar kütüphanenin içerisinde yağışın dinmesini beklerken o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Konuya ilişkin Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

AVM'Yİ SU BASTI

Başakşehir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle ilçe olumsuz etkilendi. Birçok sokak, cadde ve işyerini su bastı. Su basan yerlerden biri de Deposite Outlet Mall Alışveriş Merkezi oldu. Alışveriş merkezinin içi suyla dolarken otoparka giriş alanı adeta göle döndü. Bazı vatandaşlar AVM'de mahsur kalırken o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

KAYAŞEHİR METROSUNU DA SU BASTI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kayaşehir metrosunu da su bastı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Evleri ve işyerlerini su basarken sokak ve caddeler göle döndü. Kayaşehir metrosu da yağıştan etkilendi. Metroyu su bastı. O anları bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

EYÜPSULTAN HABİPLER PİRİNÇÇİ KÖY YOLU GÖLE DÖNDÜ

Sağanak yağış nedeniyle Habipler Pirinççi köy yolu sağanak nedeniyle göle döndü. Mahsur kalan vatandaşlara jandarma ve itfaiye ekipleri yardım etti. Ekipler, gelen ihbarlara duyarlı olurken çalışmalarını ilçede sürdürüyor. Pirinççi köy yolunda ise ekiplerin mahsur kalan otomobili kurtarma anları kameralara anbean yansıdı.

EYÜPSULTAN’DA 100’E YAKIN BÜYÜKBAŞ HAYVANIN OLDUĞU AHIR, SULAR ALTINDA KALDI

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle başta Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi ve Küçükçekmece ilçelerinde hayat olumsuz yönde etkilendi. Birçok ev, sokak ve dükkanlar sular altında kaldı, dereler taştı arabalar suya gömüldü. Eyüpsultan’da da etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Pirinççi Köyü’nde bulunan 100’e yakın büyükbaş hayvanın olduğu bir çiftlikte su baskını yaşandı. Su yüksekliğinin yaklaşık bir metreye çıktığı çiftlikte hayvanlar suların içinde kaldı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri uzun süre su tahliyesi yaptı. Yapılan su tahliyesinin ardından çiftlikte bulunan 100’e yakın büyükbaş hayvandan 4’ü yaşanan su baskınında telef oldu. Öte yandan çiftlikte sağ kalan hayvanlar tahliye edilirken çiftlikte maddi hasar meydana geldi.

SERVİS ARACINA SU DOLDU, ÇALIŞANLAR MAHSUR KALDI

Arnavutköy'de sağanak yağış nedeniyle bir servis aracının içi suyla dolarken, çalışanlar mahsur kaldı.
Arnavutköy'de etkili olan yağış nedeniyle bir personel servis aracı suya gömüldü. Basamaklara kadar su ile dolan servis aracı ilerleyemeyince önce itfaiye ekiplerine haber verildi. Ancak bölgede bazı evlere su bastığı gerekçesi ile yoğun çaba harcayan ekipler de yardıma gelemedi. Bu defa başka bir araç çağırılarak personel diğer araca aktarıldı. Arnavutköy'de kurulan bir pazarda ise yağış nedeni ile daha fazla dayanamayan çadır tezgahların üzerine devrildi.

BİRÇOK SOKAK, İŞ YERLERİ VE EVLERİ SU BASTI

Arnavutköy'de sağanak nedeniyle birçok sokak iş yerleri ve evleri su bastı. Bazı ev eşyaları sokakta suya kapılırken bazı araçlar ise yolda kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalışıyor. Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Küçükçekmece'de ise bazı otomobiller suya gömüldü. O anlar cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi.
Tekstil atölyesini su basan bir vatandaş, "Atölyemi su bastı. Gittikçe çoğalıyor su. Sıkıntı yaşıyoruz. Yağmur yağdığında bu sıkıntıları yaşıyoruz. Mahsur kalma yok ama malzemelerimiz var. Zarar gördü bazıları." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.