İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

YASED:- "Yaşanan terör olayları hepimizi derinden üzmektedir ancak Türkiye'nin parlak geleceğine duyduğumuz inancı değiştirmemektedir. Daha fazla üreterek, ihracat yaparak ve istihdam yaratarak Türkiye'nin bu zorlu günleri aşması için sorumluluk almaya,

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneğinden (YASED) İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, "Yaşanan terör olayları hepimizi derinden üzmektedir ancak Türkiye'nin parlak geleceğine duyduğumuz inancı değiştirmemektedir. Daha fazla üreterek, ihracat yaparak ve istihdam yaratarak Türkiye'nin bu zorlu günleri aşması için sorumluluk almaya, bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

YASED, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"İstanbul’da yeni yılın ilk saatlerinde sivilleri hedefleyerek gerçekleştirilen hain terör saldırısını insanlık dışı bir eylem olarak nitelendiriyor ve şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, yeni yıla büyük bir üzüntüyle girilmesine neden olan ve bir arada yaşama kültürünü yıkmayı hedefleyen bu elim saldırının, yerli ve yabancı çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine, birçoğunun da yaralanmasına sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Küresel barış ve güvenliği bozmayı hedefleyen ve hiç bir insani değerle bağdaşmayan terörün, tüm insanlık için büyük bir tehdit olduğu İstanbul’daki saldırı ile bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu küresel tehditle mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği açıktır. Uluslararası toplumun bu saldırının ardından Türkiye’ye vermiş olduğu desteği memnuniyetle karşılıyor ve kısa süre içinde uluslararası çapta somut adımlar atılmasını ümit ediyoruz.

Yaşanan terör olayları hepimizi derinden üzmektedir ancak Türkiye’nin Parlak geleceğine duyduğumuz inancı değiştirmemektedir. Bu inaçla, ülkemizin karşı karşıya kaldığı tüm zorlukları aşabilmek için Türk iş dünyasının önemli bir parçası YASED üyesi şirketler olarak, işimizin başında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Daha fazla üreterek, ihracat yaparak ve istihdam yaratarak Türkiye’nin bu zorlu günleri aşması için sorumluluk almaya, bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Çünkü bizler, ülkemizin birlik ve beraberlikle, terörün üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğuna inanıyoruz."


- "Bu tuzağı, bu kirli tertibi bozacağız"


İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan da, yaptığı açıklamada, Ortaköy'deki saldırının sadece bir terör saldırısı olmadığını belirterek, "Reina'ya yapılan terör saldırısının amacı, zamanlaması, sembolik anlamı ülkemizin kılcal damarlarına girerek, sinir uçlarına dokunarak yaşam tarzı ve farklılıklarımız üzerinden milletimizi birbirine düşürmek, birliğimizi bozmak, milletimiz arasında ayrışmayı, çatışmayı körüklemektir." ifadesini kullandı.

Bu olayın Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle birlikte düşünülmesi gerektiğini kaydeden Karahan, Türkiye'nin, bu saldırılarla Rusya ve Batı ile ilişkilerinin koparılması ve ülkenin yalnızlaştırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Karahan, ister ibadethanede isterse eğlence yerinde olsun teröre maruz kalan sivilin masumiyetini koruduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Terör saldırısına maruz kalan masum sivilin bulunduğu mekanda ve yaşam tarzında farklılık aranmaz. Kişinin dini, inancı, ırkı, milliyeti ve yaşam tarzı ile bulunduğu mekan masumiyeti ortadan kaldırmaz, terörü meşru kılmaz. Beşiktaş'ta polisimize yönelik terör saldırısı sonrası Şehitler Tepesi'ne milletçe giderek terörü lanetlediğimiz gibi, Reina'ya da giderek milletçe terörü lanetleyeceğiz. Bizler ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve ümmetimiz üzerine kurulan terör tuzağını, terör tertibini boşa çıkaracağız. Bu tuzağı, bu kirli tertibi bozacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :