İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan:- "Küresel bir insanlık meselesi olan bu barbarlığı sona erdirmek için tüm dünyanın dayanışma içinde hareket etmesi zorunluluktur"- MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ülkü:- "Yaşanan bu terör saldırısını diğer olaylardan

İZMİR/DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstanbul'da bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, "Küresel bir insanlık meselesi olan bu barbarlığı sona erdirmek için tüm dünyanın dayanışma içinde hareket etmesi zorunluluktur." değerlendirmesinde bulundu.

Zolan yaptığı açıklamada, dün gece gerçekleştirilen alçakça saldırının sadece Türkiye'ye değil, bütün insanlığa kast ettiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütleriyle dört koldan mücadele ettiğini, bu örgütlerin içerideki ve dışarıdaki destekçilerinin Türkiye'ye ilan ettikleri "vekalet savaşını" kaybedeceğini vurgulayan Zolan, şunları kaydetti:

"Dirayetli hükümetimiz, güçlü ordumuz, cesur polislerimiz ve kahraman halkımızla hep birlikte topyekün mücadele ederek bu şeref yoksunu terör örgütlerini ve destekçilerini acımasızca yok edeceğiz. Terör saldırıları, Türkiye ve Türk milletini asla yıldıramayacaktır. Küresel bir insanlık meselesi olan bu barbarlığı sona erdirmek için tüm dünyanın dayanışma içinde hareket etmesi bir zorunluluktur."

- "Sorumlular en kısa sürede yakalanmalı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü de yaptığı yazılı açıklamada, teröristlerin hedefinin mekanlar olmadığını, insanların, ülkelerin, milletlerin ve insanlığın hedef aldığını ifade etti.

Saldırıyı kınayan ve sorumlularının en kısa sürede yakalanması gerektiğini belirten Ülkü, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Görünen o ki, terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle ülkemizi hedef almaya ve bölgedeki varlığımızı sabote etmeye devam etme niyetindeler. Savunmasız insanlar üzerine yapılan saldırı cinayet ve katliamdır. Teröristlerin hedefinin mekanlar olmadığını, insanları, ülkeleri, milletleri ve insanlığı hedef aldığını görüyoruz. Yaşanan bu terör saldırısını diğer olaylardan ayıran en önemli farkı toplumda fitne oluşturmaktır. Gün, terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür. Hiçbir Müslüman vicdanın asla kabul etmeyeceği bu katliamı yapanları şiddetle lanetliyorum."

Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, tüm dünyada umutların yeniden yeşerdiği saatlerde, terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini bildirdi. Canpolat, "Saldırı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelenlerin bulunduğu bir yerde, sivil insanlara yapılıyor. Amaç belli, kaos yaratmak, Türkiye'yi bölmek, uluslararası arenada tek başına bırakmak. Türkiye yine tek yürek, yine ayakta. İşte ısrarla anlamadıkları bu. Bu millet asla onların ayak oyununa gelmez." ifadesini kullandı.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat da Türk milletini terör saldırılarıyla korkutup, kaos ortamı oluşturarak parçalayacaklarını sananların aklının olmadığını belirtti. Alhat, "Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen konuklarımızın bulunduğu bir mekanda, herkesin mutluluk, huzur ve barış dileğinde bulunduğu bir dönemde terör, çirkinliğini göstermekten kaçınmadı. İnsanlığa, insanlığın vicdanına kurşun sıkmaktan çekinmedi. Bu ülkede tek bir kişi bile kalsa o yanıt değişmeyecek. Bizi ne kaosa sürükleyebilirler ne korkutabilirler. Tek yürek tek vücut bir ülkeyiz." görüşünü ifade etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :