İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu ve MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Eraslan, Beşiktaş'taki terör saldırısını lanetledi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Şube Başkanı Hasan Eraslan, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımladı.

Ekicioğlu, mesajında, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan saldırının meydana getirdiği acının tarifinin mümkün olmadığını ifade etti.

Hain terör saldırısına karşı topyekün sağduyulu bir duruş sergilenmesi gerektiğine işaret eden Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Nereden gelirse gelsin, tüm terör saldırıları ve arkalarındaki karanlık zihniyetler; halkımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezilecektir. Terörün amacı ve hedefi toplum olarak bizleri ayrıştırmak, kaos ortamı oluşturup, içimizdeki kardeşlik duygusunu zedelemektir ama şu bilinmelidir ki, aydınlık ve güzel günlere olan inancımızı ve umudumuzu asla yitirmeden birbirimizin yüreğine sevgi ve kardeşlik tohumları ekmeye hiçbir güç karşı duramayacaktır. Bu hain saldırılar karşısında sabırlı olarak dik duruşumuzdan taviz vermeden, millet olarak birbirimize daha da kenetlenmeliyiz. Bu duygularla dün akşam İstanbul’da yaşanan hain saldırılarda şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun."

MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Eraslan da hiç bir terör saldırısının bu millete diz çöktüremeyeceğini belirterek, terör saldırısını lanetledi.

Sultan Alpaslan'ın 1071 yılında kapılarını açtığı Anadolu'da Müslümanların bin yıldır başlarının salim olmadığına işaret eden Eraslan, şunları kaydetti:

"Cumartesi gecesi yaşadığımız hain ve alçakca saldırı, Türkiye düşmanlığının bir göstergesidir. Bin yıldır devam eden Türk milletine diz çöktürme çabası, inanıyorum ki dünya döndükçe başarıya ulaşamayacaktır. Bu millet ilelebet mazlumun hamisi, zalimin korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Gün devletimize, vatanımıza, askerimize, polisimize sahip çıkma günüdür. Gün sokağa çıkma günüdür çünkü terörün hedeflerinden biri de vatandaşı sokakta korkutmak ve eve hapsetmektir. Gün devletimizin ve milletimizin büyüklüğüne inanma günüdür. İnsanlıktan nasibini almamış bu sırtlan sürüsünün milletçe karşısındayız. Devletimizin büyüklüğü ve gücüne inanıyoruz. Aziz milletime başsağlığı diliyor, şehitlerimize Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :