İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

IKBY, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, İstanbul'da dün yaşanan terör saldırısını kınadı.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Dün gece İstanbul'da meydana gelen iki terör saldırısı sonucu çok sayıda polis ve sivil hayatını kaybederken, birçok kişi ise yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul'da meydana gelen patlamanın kınandığı açıklamada, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yaralıların ise en kısa zamanda sağlıklarına kavuşması temennisinde bulunuyoruz." denildi.

Teröristlerin dünyada istikrar ve halkın refahını bozmaya yönelik amaçlar içerisinde olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Ancak bundan çok iyi eminiz ki tüm insanlık dışı ve terörist eylemler her zaman başarısız olacaktır." ifadelerine yer verildi.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani de saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"İstanbul Beşiktaş'ta dün gece yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Terör saldırısı sonucu onlarca polis ve sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :