İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Yasin Görkem Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Koç Üniversitesi öğrencisi Yasin Görkem Yazıcı (22), son yolculuğuna uğurlandı.

Yazıcı için Sarıyer'deki Demirciköy Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yazıcı'nın yakınları ve arkadaşları ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

Yazıcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine Koç üniversitesinin forması da konuldu.

Yasin Görkem Yazıcı'nın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, cenaze aracına taşındı. Bu sırada anne Bilge Yazıcı, feryat ederek gözyaşı döktü.

Yazıcı'nın cenazesi, Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Babasını küçük yaşta kaybetmiş

Bu arada, Yazıcı çiftinin tedavi sonucu 17 yıllık çocuk hasretinin ardından dünyaya gelen Yasin Görkem Yazıcı'nın babası Cemalettin Yazıcı'yı küçük yaşta kaybettiği öğrenildi.

Yazıcı'nın Avusturya Lisesi'ni bitirdikten sonra Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazandığı, okulun Amerikan futbolu takımının en sevilen oyuncularından biri olduğu, iki ay önce satın aldığı motosikletini de sık sık kullandığı belirtildi.

Yazıcı'nın yanı sıra hain saldırıda hayatını kaybeden Selin Çelik'in ablası Pelin Çelik'in de Avusturya Lisesi mezunu olduğu, Avusturya Liseliler Derneği'nin de Yasin Görkem Yazıcı ve Selin Çelik adına bir eğitim bursu oluşturmaya karar verdiği, bu bursla Avusturya Lisesi'nden yeni mezun olacaklara Viyana'da eğitim imkanı tanınacağı bildirildi.

İstanbul'daki terör saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :