İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

TBMM Başkanvekili Buldan:- "10 Aralık akşamı İstanbul Başiktaş'ta gerçekleştirilen katliamı kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar temenni edi

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, "10 Aralık akşamı İstanbul Başiktaş'ta gerçekleştirilen katliamı kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum." dedi.

Buldan, TBMM Genel Kurulunda, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2017 yılı bütçe görüşmelerine başlanmadan önce yaptığı kısa açıklamada, "10 Aralık akşamı İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen katliamı kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

"Barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük umudumuzu hiçbir zaman yitirmememiz gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum." diyen Buldan, bu dönemi ve süreci dayanışma ve diyalogla aşarak, ülkeyi huzura ve refaha en kısa sürede çıkarmayı başarmak gerektiğini bildirdi.

Pervin Buldan, dün akşam saatlerinde HDP Grup Başkanvekili, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca'nın gözaltına alınmasını şiddetle ve nefretle kınadığını belirtti.

Buldan, şunları kaydetti:

"Milletvekillerinin yerinin cezaevi olmadığını, onların halkın iradesi ile seçilen birer milletvekili olarak Parlamento çatısı altında siyasi faaliyetlerini yürütmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum. Milletvekillerinin yeri cezaevi değildir, Parlamento'dur. Yasama faaliyetlerini yürütmek adına seçilmişlerdir. Daha önce tutuklanan 10 milletvekili olmak üzere, dün akşam iki milletvekillinin gözaltına alınarak emniyette tutulmalarını bir kez daha kınıyorum. En kısa süre içerisinde bu 12 milletvekilinin serbest kalarak bu çatı altında faaliyetleri yürütmesi gerektiğini belirtiyorum."

Daha sonra HDP milletvekilleri, bütçeler üzerinde konuşmaya başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :