İstanbul'da yapılan görüşme sonrası dolar ve altın adeta çakıldı

İstanbul'da yapılan görüşme sonrası dolar ve altın adeta çakıldı

Altın ve dolar yatırımcısının gözü kulağı İstanbul’da gerçekleştirilen müzakeredeydi. Görüşme sonrası verilen mesajların ardından dolar ve altın sert geriledi. Gram altın 893 TL seviyesini görürken, dolar/TL 14.57'yi seviyesini test etti.

Kritik zirve sonrası yapılan açıklamaların etkisiyle altın piyasasında düşüş hızlandı. Jeopolitik risklerin azalmasıyla birlikte altın fiyatlarında aşağı yönlü bir seyir devam ediyor.

ONS ALTINDA SERT KAYIP

Güne 1922 dolardan başlayan ons altın, 1914 dolar seviyesinden işlem görürken, müzakere sonrası yapılan açıklamanın etkisiyle kayıplarını hızlandırdı. Ons altın 1895 dolara kadar düştü. Bu gelişmeyle birlikte ons altında değer kaybı yüzde 1'in üzerine çıktı.

GRAM ALTIN YÜZDE 2'NİN ÜZERİNDE DÜŞTÜ

Yurt içinde ise gram altın fiyatında da sert kayıplar görüldü. Güne 916 liradan başlayan gram altın, müzakere öncesi 912 liradan işlem görürken, heyetlerin yaptığı açıklama sonrası 893 liraya kadar geri çekildi. Bu gelişmeyle birlikte gram altında günlük değer kaybı yüzde 2 seviyesinin üzerine çıktı

DOLAR MÜZAKERE ETKİSİYLE GERİ ÇEKİLDİ

Dolar/TL haftanın ikinci gününe 14.80’in üzerinde başladı. Kur 14.82 lira civarında hareket ederken, müzakere sonrası yapılan açıklamaların etkisiyle 14.57 liraya kadar geri çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.