İstanbul'da Aksa'ya destek konferansı

İstanbul'da Aksa'ya destek konferansı

Filistin İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Hindi:-"Filistin halkının direnişine devam edebilmesi için intifadaya maddi ve manevi destek vermeliyiz"

İSTANBUL (AA) - İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Muhammed el-Hindi, İsrail ile yürütülen müzakerelerin başarısız olduğunun ilan edilmesinin ve güvenlik koordinasyonun durdurulmasının gerektiğini savundu.

İstanbul'da düzenlenen Mescid-i Aksa'ya destek konferansı kapsamında organize edilen "Dünya Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya Destek Günü" programında konuşan Hindi, Filistin'de sadece kendisini değil, tüm İslam ümmetini müdafaa eden bir halk olduğunu söyledi.

"Güvenlik koordinasyonunu artırmanın değil Kudüs'teki halkın intifadasına destek vermenin gerekliliğine" işaret eden Hindi, "Filistin halkının direnişine devam edebilmesi için intifadaya maddi ve manevi destek vermeliyiz" dedi.

Saldırganlığa Karşı Küresel Girişim'in öncülüğünde başta Filistin dışında faaliyet gösteren Filistin Alimleri Heyeti ile İrade Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla cuma günü başlayan konferans bugün sona erdi.

İsrail-Filistin arasında imzalanan 1993 Oslo ve 1995'teki Taba antlaşmalarına göre güvenlik koordinasyonu, İsrail'le karşılıklı bilgi paylaşımını öngörüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :