İstanbul Kent Savunması'ndan Kabataş açıklaması

İstanbul Kent Savunması'ndan Kabataş açıklaması

İSTANBUL (AA) - Kabataş İskelesi'nin kaldırılıp yerine başka bir projenin hayata geçirileceği iddiası üzerine "İstanbul Kent Savunması" iskelenin önünde...

İSTANBUL (AA) - Kabataş İskelesi'nin kaldırılıp yerine başka bir projenin hayata geçirileceği iddiası üzerine "İstanbul Kent Savunması" iskelenin önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Ezgi Öz Baysal, hayata geçirilecek olan Kabataş Martı Projesi'nin vatandaşın hayatını felce uğratacağını savunarak, "Kabataş İstanbul'un en önemli ulaşım merkezlerinden biri. Her gün on binlerce insanın kullandığı, deniz ulaşımının, raylı sistemlerin, toplu taşıma araçların bir birine bağlandığı önemli bir aktarım merkezidir." dedi.

Martı Projesi için yapılan imar planı değişikliğinin muhalefet partisinin itirazlarına karşın 13 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildiği aktaran Baysal, şunları kaydetti:

"Aldığımız duyumlar inşaatın bayramdan sonra başlayacağı yönünde. Ancak hala bir resmi açıklama duymuş değiliz. Projenin, askıya çıkartılarak halkın ilgisine sunulması, ilgili koruma kurulundan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylanması gerekirdi. Olması gereken süreç üzerinden ilerlemesi şöyle dursun daha gerekli onaylar bile alınmadan, iskeleleri işleten firmalar tarafından, deniz ulaşımının başka semtlere kaydırılacağı söylenmektedir. Yapılanlar tam bir kanunsuzluk örneği olmakla kalmayıp, projenin oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını göstermektedir. Aktarma merkezi adı altında deniz doldurulacak, tarihi siluete aykırı şekilde Dolmabahçe Camisinden Fındıklı Molla Çelebi Camisine kadar olan alanda kanat açmış martı şeklinde devasa bir bina yapılacaktır."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :