İstanbul Kalkınma Diyalogları Konferansı

İstanbul Kalkınma Diyalogları Konferansı

EBRD Kapsayıcı Politikalar Uzmanı Üvez: - "Geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili devlet kurumları, özel sektör ve STK'larla çalışıyoruz. Eğitim sağlayarak işverenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak insanların yetişmesine fayda sunmak için çaba sarf ed

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kapsayıcı Politikalar Uzmanı Mehmet Üvez, "Geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili devlet kurumları, özel sektör ve STK'larla çalışıyoruz." dedi.

Üvez, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen İstanbul Kalkınma Diyalogları Konferansının ikinci gününde yaptığı konuşmada, bankacılık sektörünün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, gıda güvenliğinin ve enerji sektörünün direncinin olması gerektiğini kaydetti.

EBRD'nin sığınmacı programı hakkındaki faaliyetlerine değinen Üvez, "Geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili devlet kurumları, özel sektör ve STK'larla çalışıyoruz. Eğitim sağlayarak işverenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak insanların yetişmesine fayda sunmak için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, kadınların güçlendirilmesine odaklandıklarını belirtti.

Gisladottir, kadınların üst yönetimlerde yeterince temsil edilmediğini ifade ederek, savaşlar çıktığında ilk olarak kadınların hedef alındığını söyledi.

Bosna Hersek'teki ihtilafın üzerinden 20 yılı aşkın zaman geçtiğini anımsatan Gisladottir, "Bu ihtilaflarda kadınlara karşı işlenen suçluların cezalandırılması için hala daha mevzuatlar oluşturuyoruz, programlar hayata geçiyoruz. Suriye'de de mi aynısı olacak? 20 yıl sonra mı bu cezaları hayata geçireceğiz?" şeklinde konuştu.

Gisladottir, Avrupa Birliğinde çoğunlukla kadınlara mülteci sıfatının verilmediğini söyledi.

UNDP Stratejik Politikalar Direktörü Pedro Conceicao ise risk ve önlemler alabilme konusunda etkin olabilmesi için ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ortaya koyarken bunları da dikkate almaları gerektiğini dile getirdi.

Bir iklim şokunun ekonomik sistemlerle yaşamla ve geçimle nasıl istikrarsızlığa yol açabileceğinin bilinmesi gerektiğini anlatan Conceicao, "Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine doğru gidenlerin finansmanı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Kaynakları yaşanan şoklar sonrasında akıtmak kolay, ancak şokları önlemeye yatırmak konusunda ikna etmek daha zor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :