İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan proje desteği

İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan proje desteği

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 3'ünde proje yürütücüsü, 2'sinde proje ortağı olarak yer aldığı 5 yeni proje, 2016 yılı Mali Destek Programları kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 3'ünde proje yürütücüsü, 2'sinde proje ortağı olarak yer aldığı 5 yeni proje, 2016 yılı Mali Destek Programları kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ile yerel potansiyeli harekete geçirmek amacıyla kurulan İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 5 yeni projesini destek kapsamına aldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu ve süreleri 12'şer ay olan 3 projede toplam 6 farklı kurum, ortak ve iştirakçi olarak yer alacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi Kütüphanesi tarafından kütüphanenin değerli koleksiyonlarını dijital ortamda kayıt altına alarak İstanbul'un görsel belleğinin geliştirilmesi ve kalıcı hale getirilmesi amacıyla yürütülen "Unutma İstanbul: İnsanları, Eserleri, Mekanları ve Tarihiyle İstanbul'un Görsel Belleği" projesi ile Yüksek Güç Elektronik Mikroçip Ar-Ge ve Eğitim Merkezi kurularak mikroelektronik ve nanoteknolojinin kullanıldığı savunma sanayi uygulamalarında Türkiye'nin dünyadaki öncü ülkelerden biri haline gelmesi amacıyla Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin sunduğu "Elektrikli Araçlar ve Akıllı Şebeke Uygulamaları için Yüksek Güç Elektronik Mikroçip Ar-Ge ve Eğitim Merkezi" isimli proje, Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) sunduğu "INVEST İSTANBUL Girişimcilik İşbirliği Platformu" isimli proje ise Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek. Proje kapsamında İstanbul girişimcilik ekosistemindeki tüm yapıların aynı portalde birleştirilmesi ve yerli girişimciler arasından seçilecek 20 ekibin hızlandırıcı program kapsamında Londra'daki yatırımcıların karşısında iş modellerini aktararak finans desteği almalarının sağlanması hedefleniyor.

Üsküdar Üniversitesi tarafından sunulan ve ŞEHİR TTO'nun ortak olarak yer aldığı, üstün yetenekli çocuk ve gençlerin potansiyellerini artırmaları ve yeteneklerine göre kanalize edilmelerini sağlayacak bir platform oluşturulmasını hedefleyen "Ulusal Yetenek ve Mentör Ağı Projesi", Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Ayrıca S.S. İstanbul Metal-İş Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi tarafından sunulan ve ŞEHİR TTO ile Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nin ortak olarak yer aldığı "Metal-İş Teknoloji Ve İş Geliştirme Merkezi" projesi ise Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı tarafından desteklenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :