İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

"Su kesintileri elektrik kesintilerinden kaynaklanıyor. Büyük jeneratörler alarak bu sorunu da çözeceğiz, elektrik kesilse dahi su kesilmeyecek"- "(Çırpıcı Kent Parkı) Burası şehrin en kıymetli noktası. 'Buralara binaları dikelim, şu kadar para toplarız'

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da su kesintilerinin elektrik kaynaklı olduğunu belirterek, "Büyük jeneratörler alarak bu sorunu da çözeceğiz, elektrik kesilse dahi su kesilmeyecek" dedi.

Çırpıcı Kent Parkı'nın açılışında konuşan Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminden itibaren yapılan yatırımlarla İstanbul'un dünyanın gıptayla baktığı kentlerden biri haline geldiğini anlattı.

Park yapılan alanın kentin en kıymetli noktalarından biri olduğunu, Zeytinburnu halkının ise yıllardan bu yana nefes alacağı bir park özlemi içinde olduğunu belirten Topbaş, parkın açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Topbaş, Batı'da, park, meydan gibi bölgelerin demokrasi alanları olarak görüldüğünü, buralara halkın her kesiminden insanların gelip birlikte vakit geçirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu alanların sayısını artırmaya karar verdik. Veliefendi'yle birlikte 1 milyon metrekarelik müthiş bir alan. Buraya bedel ödeyerek kamulaştırma yaptık ve böyle güzel bir alan ortaya çıktı. Şu anda 150 bin metrekarelik birinci etabını açıyoruz. Burası şehrin en kıymetli noktası. Başka türlü düşünmedik, 'Aman buralara binaları dikelim, şu kadar para toplarız' demedik. Milletimiz gelsin piknik yapsın, çocuklar eğlensin, oynasın, beraber olsun dedik. İkinci etap çalışmasını da yapmaktayız. Orası 230 bin metrekare. Orman yapacağız orasını. Birinci ve ikinci etap çalışmaları bittiğinde bölgede 500 bin metrekare yeşil alan olacak." 

Bazı ilçelerde "CHP'li ilçe belediyesi olduğu için büyükşehir belediyesi suyu kesiyor" propagandası yapıldığını söyleyen Kadir Topbaş, "Allah'tan korkarız, öyle bir yanlış yapar mıyız? Kendileri zannediyorlar bizi. Adalar'a doğalgaz götürüyoruz, götürür müydük?" dedi. 

Su kesintilerinin elektrik kesintilerinden kaynaklandığını aktaran Topbaş, büyük ölçekli jeneratörler alarak bu sorunu da çözeceklerini, İstanbul'da bu jeneratörlerle elektrikler kesilse dahi suların kesilmeyeceğini bildirdi.

Açılışın ardından Topbaş, ilk kez kullanıma alınacak ve hem karada hem rayda gidebilen "Kararay" isimli itfaiye aracını kullanırken, 99 adet itfaiye aracı da törenle hizmete alındı. 

Topbaş, video konferansla Başakşehir ve Silivri'deki itfaiye hizmet binalarının da açılışını gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı