"İşsiz Gençlere İş Fırsatı" projesi tamamlandı

"İşsiz Gençlere İş Fırsatı" projesi tamamlandı

ASO Başkanı Özdebir:- "Yüksek teknoloji üretmek için nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yüksek teknoloji üretmek için nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) AB hibe programı kapsamında gerçekleştirdiği "İşsiz Gençlere İş Fırsatı" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

ASO Teknik Koleji ve Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu ortaklığında gerçekleştirilen projenin kapanışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, cari açık ve işsizliğin Türkiye'nin iki büyük sorunu olduğunu ifade etti.

Genç kesim ne kadar iyi yetiştirilirse daha yüksek teknolojili işlerin yapılabileceğini belirten Özdebir, "Yüksek teknoloji üretmek için nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Teknoloji ve üretimin çok hızlı değiştiğine dikkati çeken Özdebir, "Bugün okula başlayan gençlerin mezun olduklarında hayal ettikleri meslekler belki olmayacak. Onun için bu değişime ayak uydurabilmek için en azından temel bilimlerde yeteri kadar bilgi sahibi olmaları lazım." ifadelerini kullandı.

Gençler arasında işsizlik oranının yüksekliğine işaret eden Özdebir, gençlerin akranlarından bir adım önde olsun diye projeyi geliştirdiklerini ve bu kapsamda 320 saat teorik ve pratik eğitim verildiğini bildirdi.

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot da gençlere iş gücü piyasasında aktif olabilmeleri için en iyi fırsatları sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

ASO 1. OSB'de Mart 2016-Şubat 2017 döneminde yürütülen projede toplam 218 üniversite ve lise mezunu kursiyere CNC makine, kaynak, endüstriyel tasarım, i̇ş makineleri bakım onarım, elektrik pano montajı ve mekatronik konularında eğitim verildi. Kursların ardından kursiyerler, ASO METES İktisadi İşletmesi'nde mesleki yeterlilik sınavlarına alındı. Sınavlarda başarılı olan kursiyerlere Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı sertifika verildi. Eğitimlerini tamamlayan ve çalışmak isteyen yaklaşık 100 kursiyer ASO 1. OSB'deki sanayi kuruluşları ve Ankara'da faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edildi. Ayrıca 25 kursiyere kendi işletmelerini kurmaları için destek sağlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :