İsrail'in yalanlarını İsrail basını ortaya çıkardı

İsrail'in yalanlarını İsrail basını ortaya çıkardı

İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz İsrail'in 7 Ekim saldırısına ilişkin anlattığı korkunç hikayelerin birçoğunun gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.

"Çok korkunç şeyler yaptıklarını gözlerimle gördüm. 4 aylık hamile bir kadın, küçük bir köyde kibbutz'daydı. Evine girdiler ve çocuklarının gözleri önünde karnını yardılar. Hamileydi. Bebeği çıkardılar. Küçücük bebeği gözlerinin önünde bıçakladılar ve onu çocuklarının gözü önünde öldürdüler..."

Bu ve bunun gibi yüzlerce kan donduran işkence hikayesi, İsrail’de Hamas'ın Kibbutz Beeri kentine yaptığı 7 Ekim saldırılarına ilişkin yayılıyor. Dedikoduların yetmediği yerde İsrailli yetkililer, hatta Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi bile bu sözleri doğruluyor. Duyanları şaşkına çeviren bu hikayeler, İsrail merkezli gazete Haaretz'e göre tamamen yalan veya abartı.

İSRAİL'İN İŞKENCE YALANLARI KANITLANDI

Gazete önce hamile kadına yapıldığı iddia edilen korkunç işkence iddialarını yanıtladı. Buna göre o saldırılarda İsrail’in paylaştığı hayatını kaybedenlerin listesinde hiçbir hamile kadının adı yok.

Öte yandan İsrailli yetkililer tarafından hamile kadının, biri 6 biri 7 yaşında 2 çocuğunun gözleri önünde öldürüldüğü iddia edildi. Ama yine İsrail’in paylaştığı listede o gün öldürülen 1 tane bile 6-7 yaşlarında çocuk yoktu.

Yine Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden'a yazdığı mektupta, bir hamile kadını Hamas’ın rehin aldığını yazmıştı. Bu hamile kadının Hamas’ın elinde rehineyken doğum yaptığı iddia etmişti. Haaretz, bu bilgiyi de yalanladı.

Buna göre, hamileyken rehin alındığı iddia edilen kadın Taylandlı rehine Natwari Wulkan'dı. Ancak Wulkan, rehin alındığında da ardından da hamile değildi. Öte yandan First Lady Netanyahu'nun gönderdiği mektup 26 Kasım tarihliydi ama Wulkan, Taylandlılarla ilk listede serbest bırakılmıştı.

"FIRINDA BEBEK YAKILDI" İDDİASI YALAN

“Bir bebeği fırına attıklarını gördük. Onu fırına koydular ve o şerefsizler, bebeği fırına koyduktan sonra fırını açtılar. Bebeği birkaç saat sonra bulduk.”

İsrail merkezli gazeteye göre, bu iddialar da tamamıyla yalan. 7 Ekim’deki saldırıda Beeri'de ölen tek çocuk Mila Cohen'di ve bu çocuk da 4 yaşındaydı. Cohen'den başka bir çocuğun ölümüyle ilgili Haaretz, polislerin herhangi bir kanıt sunamadığının altını çizdi.

İSRAİLLİ GAZETE ORDUNUN YALAN SÖYLEDİĞİNİ KANITLADI

Son olarak İsrailli gazete, çocukların başlarının kesildiğine, idam edildiğine ya da iplerle asıldığında dair iddiaları da yalanladı. Gazetenin haberine göre, İsrail ordusu 7 Ekim günü 40 çocuğun başının kesildiğini iddia etmişti.

Ancak o gün toplamda 20 çocuk öldü ve bu çocuklar bire bir öldürülmedi, füzelerin düşmesi ya da çapraz ateşte kalmaları sonucunda öldürüldü.

Kaynak: CNNTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.