İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

TİKA, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda zarar gören ailelere gıda kolileri dağıtmaya devam ediyor

GAZZE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda zarar gören ailelere yardım kolilerinin ulaştığını açıkladı.

TİKA'nın Gazze Temsilcisi Muhammed Mürteca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Gazze'ye insani yardım ve yiyecek paketlerini içeren 20 TIR Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan ulaştı. Bu yardımları İsrail'in saldırılardan zarar gören Filistinli 20 bin aileye dağıtılacak " dedi. 

"Bu yardımların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine gönderildi" ifadelerini kullanan Mürteca, yardımların Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Yardım Kuruluşu (UNRWA) bünyesindeki okullara sığınan ailelere dağıtılacağını aktardı.

TİKA'nın daha önce 23 Temmuz'da da 15 bin aileye 15 bin gıda kolisi dağıttığını belirten Mürteca, söz konusu yardımların Vakıflar Bakanlığı'na bağlı Zekat Komitesi ile işbirliği halinde ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ve evleri hedef olan kişilere ulaştığını kaydetti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar bin 458 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 375 kişi yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı