İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

Kütahya'da, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "İftardan Sahura" etkinliğinde protesto etti

KÜTAHYA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "İftardan Sahura" etkinliğinde protesto etti.

Filistin ve Türk bayraklarının asıldığı Zafer Meydanı'nda toplanan grup, evlerinden getirdikleri sefer taslarıyla iftarlarını burada açtı ve ardından akşam ve teravih namazlarını kıldı.

Daha sonra Gazze'ye saldırıları içeren video gösteriminin yapıldığı, şiirlerin okunduğu programda, AGD üyeleri, ellerindeki Filistin bayraklarını sallayarak, İsrail aleyhinde sloganlar attı ve tekbir getirdi.

Etkinlikte bir konuşan AGD Şube Başkanı Erol Taşkın, İsrail'e lanet ettiklerini söyledi.

İsrail nüfusunun 8 milyon olduğunu hatırlatan Taşkın, "Bütün dünyadaki İslam aleminin nüfusu ise 1,5 milyar civarında. Müslüman birliği kurulmadıkça Müslümanlar her zaman zulüm ve cefa görecektir. İsrail bir terör devletidir. Ayrıca, herkes biliyor, herkes şahit ki, telefon diplomasisiyle, lanet okumayla, kınamayla zulüm bitmiyor. İsrail yaptırımdan anlar. İsrail güçten anlar. Allah için yırtın İsrail ile yapılmış anlaşmaları çöpe atın" diye konuştu.

Etkinlik, alanda yapılacak sahurun ardından topluca kılınan sabah namazının ardından son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı