İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İzzeddin el-Kassam Tugayları :

GAZZE (AA) - Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Tel Aviv kentine 3 roket attığını bildirdi. 

 Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in katliamlarına karşılık olarak Tel Aviv'e 2'si M75 tipi, 1'i J80 tipi olmak üzere 3 füze fırlatıldığı belirtildi.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesi de İsrail ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ramle kentine 3 roket atıldığı ve bunların Demir Kubbe füze savunma sistemleri tarafından imha edildiği bilgisini verdi. Haberde, roketlerden birinin ateşkesin açıklandığı zamanda atıldığına işaret edildi.

İsmini vermek istemeyen bir bakana dayandırarak verilen haberde de İsrail'in 72 saatlik insani ateşkesi kabul ettiği ancak ordunun tüneller sorununun çözümü için sınır bölgelerdeki operasyonlarını sürdüreceği aktarıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında üç günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da İsrail ile bu sabah 08.00'de başlayacak 72 saatlik insani ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmişti. Mısır, bunun üzerine  İsrail ve Filistin'e, müzakereci heyetlerini Kahire'ye göndermeleri çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı