İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Dün geceden bu yana Gazze'de 75 noktayı hedef alan İsrail, 5 camiyi bombaladı

 KUDÜS (AA) - İsrail ordusunun dün geceden bu yana Gazze'de 5 camiyi vurduğu bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dünkü operasyonlarda Gazze'de 75 noktanın hedef alındığı belirtilerek, gözetleme yeri, tünel girişi ve silah deposu olarak kullanıldığı öne sürülen 5 caminin savaş uçaklarıyla vurulduğu ifade edildi.

Saldırıların başlatıldığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail birliklerinin Gazze'de 4 bin 100 noktayı hedef aldığı, bunlardan bin 566'sının füze saldırıları, 167'sinin silah deposu ve üretim tesisleri, 746'sının ise yönetim merkezlerinin bulunduğu alanlar olduğu iddia edildi.

Açıklamada ayrıca son 24 saaatte Gazze'de 3 tünelin tahrip edildiği kaydedildi.

İsrail'in ibadet yerlerini hedef alan saldırılarında şimdiye kadar 70'in üzerinde cami bombalandı.

İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü operasyonlarında şu ana kadar bin 258 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca yaklaşık 2 bin çocuk, çok sayıda kadın ve yaşlının aralarında bulunduğu 7 bin 100 kişi yaralandı.

Saldırılarda 2 bin 360 ev yıkılırken, yaklaşık 23 bin ev hasar gördü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı