İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, doğu ve batı bölgelerine onlarca aydınlatma fişeği attı

GAZZE (AA) - İsrail ordusu, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin doğu ve batı bölgelerine onlarca aydınlatma fişeği attı.

Gazze sınırındaki İsrail askeri birlikleri, Gazze'nin doğusundaki ez-Zeytun Mahallesi ile kuzeybatısı ve güneyindeki er-Rimal ve Tel el-Heva semtlerine onlarca aydınlatma fişeği attı.

Atılan fişeklerden bazılarının Anadolu Ajansı'nın (AA) Gazze ofisinin yakınlarındaki tarım arazileri, okullar ve evlere düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın sebebiyle bazı Filistinliler yaralandı.

İsrail ordusu, aydınlatma fişekleriyle eş zamanlı olarak Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden yoğun saldırılar düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Tel el-Heva semtinde 4 katlı bir evi yıkan İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı da füzelerle bombaladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi yaralandı. İsrail'in son saldırılarıyla 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı bin 85'e, yaralananlar ise 6 bin 470'a yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı