İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Bir grup Ürdünlü milletvekili, ilaç ve tıbbi malzemeler taşıyan konvoyla Gazze'ye geldi

GAZZE (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, bir grup Ürdünlü milletvekili tıbbi yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye geldi.

Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye gelen milletvekillerinden Muhammed Ed-Devayime, Şifa Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, tedavi olmak için ülke dışına çıkacak herhangi bir yaralının masraflarını üstlenmeye hazır olduğunu belirtti.

İsrail'in saldırıları sonucu zarar görenlere de bir milyon dolar yardımda bulunacağını ve tedavilerini üstleneceğini aktaran Devayime, "Bu, Gazze'ye yardım ve destek için gelen son kafile olmayacak. Ben yarım milyon dolar bağışta bulundum. Sizin huzurunuzda bir milyon dolar daha bağışlayacağımı duyuruyorum" dedi.

Mısır yönetimine Refah Sınır Kapısı'nı açık tutarak yardım ekiplerinin içeri girmesine izin vermesi çağrısında bulunan Devayime, sağlık ekiplerinin yaralıları tedavi etmesi ve insanların özgür bir şekilde seyahat edebilmesi için bunun gerekli olduğunu kaydetti.

Arap ve Müslüman milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve insan hakları kuruluşlarını İsrail'in saldırılarının yol açtığı yıkımı görmek üzere Gazze'yi ziyaret etmeye çağıran Devayime, ayrıca Arap ve Müslüman iş adamlarına Gazze'ye destek olma çağrısında bulundu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu er-Rıyş, İsrail'in 16 sığınma merkezini hedef aldığını ifade ederek, söz konusu mekanların büyük zarar gördüğünü belirtti.

Rıyş, "İsrail'in sivillere yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. 170 bin Gazzeli saldırılar yüzünden evlerinden oldu" diye konuştu.

Ürdün'den yola çıkarak Mısır'ın Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye gelen kafilenin bölgeye yaklaşık 100 ton ilaç ve sağlık malzemesi ulaştırdığı belirtildi.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinliler'in sayısı 864'e yükselirken, 5 bin 730 kişi de yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı