İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Bölgeye yönelik insani yardım çalışması başlatan Türk Kızılayı, ilk etapta 2 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı, Gazze'de ilk etapta 2 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken, yeni yardımların bölgeye ulaştırılması için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Ortadoğu'nun kanayan yarası Gazze'deki çatışmaların, bölgede insani dram yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

Yıllardır uygulanan ambargo ve zaman zaman alevlenen çatışmalar nedeniyle zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Filistinliler'in yaralarının daha da derinleştiğine işaret edilen açıklamada, uzun zamandır bölgeye yönelik kapsamlı insani yardım çalışmaları gerçekleştiren Türk Kızılayının bu yaraları sarmak için bir kez daha harekete geçtiği kaydedildi.

Türk Kızılayının Kudüs'teki ekibinin, çatışmaların başlamasının hemen ardından Gazze'ye giderek 2 bin gıda kolisini ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sıcak çatışmalar devam ederken Türkiye'den kendilerine uzanan yardım elini gören Filistinliler, şükran duygularını dile getirdi. Bölgedeki ihtiyacın artarak devam etmesi nedeniyle, 15 bin ailelik gıda kolisinin daha bölgeye ulaştırılması için çalışma yapıldı. Ancak çatışmalar ve lojistik zorluklar Kızılay ekiplerinin işlerini güçleştiriyor. Bölgede acil ihtiyaç duyulan ilaçların da yerelden temin edilerek birkaç gün içinde bölgeye ulaştırılması planlanıyor."

-Uluslararası çağrı

İnsani yardım çalışmaları sürerken, hastane ve diğer sağlık kuruluşlarının çatışmalara hedef olmasının kınandığı açıklamada, bu tesislere askeri harekattan kaçınılması istendi.

Bölgedeki ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılabilmesi amacıyla, gümrük kapılarının yardım örgütlerine açılması çağrısında bulunulan açıklamada, uluslararası kamuoyu da bu çağrıya destek olmaya davet edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı