İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Bingöl'de, İsrail'in Gazze'ye saldırıları "Gazze Direnişiyle Dayanışma Gecesi" etkinliğiyle protesto edildi

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi amacıyla "Gazze Direnişiyle Dayanışma Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği öncülüğünde teravih namazının ardından Eğitim Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte yüzlerce vatandaş bir araya geldi.

"Bingöl'den Gazze'ye bin selam", "Şehitlerin kanı zalimleri boğacak" ve "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" sloganlarının atıldığı etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bebek, çocuk, kadın, erkek ve yüzlerce Müslüman’ın şehit edildiğine işaret ederek, Bingöllüler olarak bu saldırılara sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

İsrail mallarına boykot çağrısı yapan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Zannedilmesin ki Allah zalimlerin yaptıklarından habersizdir. Yüz yıllardır coğrafyamız parçalanmış şekilde kanıyor. Arakan Cezayir'in kardeşidir. Mekke, Gazze, Bingöl'ün kardeşidir. Coğrafyalarımızın özgürleşmesi gerekiyor. Bu saldırıları gerçekleştiren, Müslüman kanını akıtan İsrail'i destekleyen ne kadar Avrupa, Almanya menşeli ürün varsa bunları boykot edelim. Bunların yiyeceklerini, temizlik ürünlerini evlerinize sokmayın. 'Paralarımızla kardeşlerimizin kanı akmayacaktır' deyin."

Etkinlik, edilen duaların ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı