İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail makamları, mayıs ayından bu yana Gazzeli iş adamlarına ait yaklaşık 330 seyahat ruhsatını iptal etti

GAZZE (AA) - İsrail makamlarının, mayıstan bu yana Gazzeli iş adamlarına ait yaklaşık 330 seyahat ruhsatını iptal ettiği bildirildi.

Filistin hükümetine bağlı Sivil İşleri Bakanlığı Basın Müdürü Muhammed el-Mekadime, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in mayıstan bu yana daha önce Gazzeli iş adamlarına verdiği yaklaşık 330 seyahat ruhsatını iptal ettiğini belirtti.

İsrail’in, Gazzeli iş adamlarına verilen söz konusu ruhsatlar için çeşitli engeller koyduğunu ifade eden Mekadime, İsrail’in gerekçe göstermeksizin yüzlerce ruhsatı çektiğini kaydetti.

Mekadime, İsrail’in yılbaşından bu yana bin 200'den fazla ruhsatı çekerek, Gazzeli iş adamlarının Batı Şeria ve İsrail’e girmelerini engellediğini söyledi.

Öte yandan, Filistin İş Adamları Derneği Başkanı Ali el-Hayik, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze Şeridi bölgelerinde Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü (COGAT) Başkanı Tümgeneral Yoav Mordechai’nin, bazı Gazzeli iş adamlarının söz konusu ruhsatları Hamas adına para aklamak için kullandığı yönünde daha önce yaptığı suçlamaları reddetti.

Gazzeli iş adamlarının ruhsatlarını sadece seyahat etmek için kullandığını vurgulayan Hayik, İsrail’in, Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı güçlendirmek amacıyla Filistinli iş adamlarının çalışmalarını engellemeye çalıştığına dikkati çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :