İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te 20 Filistinliyi gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinde 20 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti Müdürü Nasır Kavs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eski Şehir bölgesinde bugün "Bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 İsrailliyi hafif şekilde yaraladığı" iddiasıyla bir Filistinlinin vurulduğuna işaret ederek, İsrail güçlerinin olay yerinde inceleme ve soruşturma yapmak gerekçesiyle Eski Şehir'e açılan surlardaki kapıları 2 saat süreyle kapattığını ve şehre giriş çıkışlara izin vermediğini söyledi.

İsrail güçlerinin olayın ardından bölgede 20 Filistinliyi gözaltına aldığını, bu kişilerden 18'inin, olayın gerçekleştiği El-Vad Caddesi'nde dükkanı bulunan esnaf olduğunu bildiren Kavs, askerlerin, bazı dükkanlardaki güvenlik kameralarına da el koyduğunu ifade etti.

İsrail polisi, bugün Doğu Kudüs'te "Bıçaklı saldırı gerçekleştirerek 3 İsrailliyi hafif şekilde yaraladığı" iddiasıyla bir Filistinliyi öldürmüştü.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor. İsrail güçleri zaman zaman "Saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla Filistinlileri vuruyor. İnsan hakları örgütleri İsrail güçlerini, "Sokak ortasında yargısız infaz yapmak" ile suçluyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler