İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik ihlalleri

Filistinli çocuklar, gözaltı ve sorguları sırasında işkence, dayak ve kötü muameleye maruz kalıyor- Mecdu Cezaevinde tutuklu bulunan Beyaa: - "İsrail askerleri beni evimden alarak Şa'fat kontrol noktasına, oradan da Meskubiye Cezaevine götürdü. Askerler b

RAMALLAH (AA) - İsrail güçlerinin gözaltına aldığı Filistinli çocukların, işkence, dayak ve kötü muameleye maruz kaldığı bildirildi.

Filistinli Esirler ve Özgürler İşleri Komitesi'nden yayımlanan yazılı açıklamada, Filistinli çocukların, gözaltı ve sorgulanmaları sırasında işkence, dayak ve kötü muameleye maruz kaldıkları kaydedildi.

Açıklamada, Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinden Yezid Da'na'nın (17), yaklaşık iki hafta önce okula giderken gözaltına alındığı ve o tarihten bu yana Ofer Cezaevinde tutulduğu belirtildi.

İsrail askerlerinin, Filistinli Yezid'e aniden saldırarak yere ittiği ve darp ettiği ifade edilen açıklamada, yaklaşık 5 aydır Mecdu Cezaevinde tutuklu bulunan Kudüs'teki Şa'fat Mülteci Kampı'ndan Muhammed Beyaa'nın (16) da gece yarısı evi basılarak gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada Beyaa'nın, "İsrail askerleri beni evimden alarak Şa'fat kontrol noktasına, oradan da Meskubiye Cezaevine götürdü. Askerler beni sorgu odasına almadan önce darp etti. Daha sonra sandalyede bağlı bir şekilde dört saat sorguladı." şeklindeki açıklamaları paylaşıldı.

Nablus'taki Belata Mülteci Kampında ikamet eden bir diğer Filistinli Hani Ebu Hammade'nin (17) de yaklaşık iki ay önce gözaltına alındığına işaret edilen açıklamada, gözaltı sırasında Ebu Hammade'nin ellerinin arkadan bağlandığı ve bir Yahudi yerleşim birimine götürülerek, yerleşimciler tarafından feci şekilde darp edildiği, tekmelendiği ve silahlarının dipçikleri ile dövüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin, Filistinli çocuklara gözaltı ve sorgu sırasında şiddet uyguladığı, yere iterek ayaklarıyla çiğnediği ve çocuklara annesi, babası ve kardeşlerini de tutuklayacakları, evlerini yıkacakları yönünde tehditler savurarak psikolojik baskı ve şiddet uyguladığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, El-Halil kentinden Malik Ebu Atvan (16) ile Sami Nasrallah'ın (17) da gözaltı ve sorguları sırasında işkence, darp ve kötü muameleye maruz kaldığı bilgisi verildi.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Daha önce Filistin Esir Cemiyeti'nin "20 Kasım Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla yayımladığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutuklu veya hükümlü 18 yaş altı yaklaşık 350 Filistinli çocuğun bulunduğu, bunların 12'sinin kız olduğu ifade edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :