İsrail'in bileği büküldü

İsrail'in bileği büküldü

İsrail devlet televizyonu, İsrail ordusunun Hamas'la rehine anlaşmasını kabul ettiğini ve güney Gazze'deki operasyonlara hazırlık amacıyla ateşkese onay verdiğini duyurdu. Başbakan Netanyahu, kararın zorlu olduğunu ancak doğru olduğunu belirtti.

İsrail devlet televizyonu, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Hamas'la gerçekleştirdiği rehine takası anlaşmasını onayladığını ve güney Gazze'deki operasyonlara hazırlık amacıyla güçlerini yeniden organize etmek için ateşkese onay verdiğini bildirdi.

Başbakan Benjamin Netanyahu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı, ancak doğru kararı verdi. Rehineler aşamalar halinde serbest bırakılacak. Üzerinde konuşulan anlaşma, Kızılhaç'ın Hamas'ın elinde kalan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içeriyor" dedi.

Bu gelişmeler, İsrail ve Hamas arasındaki beklenen rehine takası için yeşil ışık yaktı. Anlaşmanın detayları arasında, Kızılhaç'ın Hamas'ın elindeki rehinelerin sağlık durumunu kontrol etmesi ve gerekli tıbbi yardımı sağlaması da bulunuyor. Ateşkesin, güney Gazze'deki operasyonlara hazırlık amacıyla İsrail güçlerinin yeniden organize olmasına da olanak tanıdığı belirtildi.

Netanyahu, bu kararın ülke için zorlu olduğunu ancak güvenlik ve insani endişelerin bir dengesi olduğunu vurgula

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.