İsrail ve Hamas Arasında Esir Takasıyla Başlayan Ateşkes 4 Gün Sürecek

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takasıyla Başlayan Ateşkes 4 Gün Sürecek

İsrail ve Hamas, Filistinli Mahkumlarla İsrailli Esirleri Takas Edecek. Ateşkes 4 Gün Sürecek.

İsrail ve Hamas, esir takası konusunda anlaşmaya vardı. Kadın ve çocuklardan oluşan İsrailli esirler, Filistinli mahkumlarla takas edilecek. Gazze'nin her bölgesine insani yardım ile yakıt ulaştırılacak. Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulan ateşkes, Gazze'nin tamamını kapsayan kapsamlı bir şekilde planlanmıştır.

Ateşkesin bu sabah saat 08.00'de başlayacağı bildirilmişti. İlk etapta 13 kişilik esir grubu, saat 17.00'de Gazze'den çıkarılacak. Ayrıca, Gazze'ye yönelik insani yardım ve akaryakıt tedariki de ateşkesin bir parçası olarak başlayacak. Katar Dışişleri Bakanlığı, bu ateşkesin kalıcı olmasını hedeflediklerini belirtti.

Gazze'ye günde 200 yardım ve 4 akaryakıt tırının gireceği açıklandı. Anlaşma kapsamında, Gazze'nin güneyindeki hava trafiği tüm gün, kuzeyinde ise 10 ila 16 saatlerinde durdurulacak. Takasın detaylarına göre, 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli mahkum serbest bırakılacak. Esir ve mahkumların seçimi, kadın ve çocuklar arasından yapıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gazze'den daha fazla esirin serbest bırakılmasını sağlayacak yeni bir anlaşma için müzakerelere devam etmeyi umduklarını söyledi. Ateşkesin toplam süresi 4 gün olarak belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.