İsrail şafakta Gazze’yi bombaladı

İsrail şafakta Gazze’yi bombaladı

İsrail savaş uçakları Perşembe günü erken saatlerde Gazze şeridinin çeşitli bölgelerine yeniden saldırı düzenledi. Saldırılarda ölüm ya da yaralananlar konusunda henüz bilgi alınamadı

İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinde Bedir ve Kureyş bölgelerindeki iki direniş noktasına havadan karaya 5 füze saldırısı yaptığı açıklandı.

Gazze şehrinen kuzeybatısında bulunan El Şati direniş noktasına da birkaç füze atıldığı kaydedildi.

Gazze şehrinin merkezinde bulunan Deyr el Balah’ın batısında bulunan Hamas El Kasım tugaylarına ait direnme noktalarına da birkaç füze saldırısı yapıldığı belirtildi.

Füze saldırılarının direniş merkezlerinin yakınlarındaki yerleşim bölgelerinde bulunan evlerde maddi hasara sebep olduğu kaydedildi.

İsrail’e ait askeri helikopterler ve dronların, özellikle kıyı bölgelerinde uçtuğu, savaş botlarının da Han Yunus ve Gazze’nin kuzey kıyılarına yaklaştığı ifade edildi.

İsrail Çarşamba günü, Gazze’den atılan iki roketin İsrail anti füze sistemi tarafından engellendiği açıklanmıştı. Diğer bir roketin ise Gazze’nin doğu sınırı yakınında bulunan Eşkol bölgesine düştüğü belirtilmişti.

İsrail, Gazze sınır kapılarını kapattı

İsrail’nin Gazze tarafından yapılan roket saldırılarına misilleme olarak Kerem Ebu Salim ve Beyt el Hanun sınır kapılarını kapattığı kaydedildi.