İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek gösterisi

İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek gösterisi

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş...

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.

İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından Gazze'deki Meçhul Asker Anıtı Meydanı'nda düzenlenen gösteriye onlarca kişi katıldı. Gösteriye katılanlar İsrail'in, Filistinlilere yönelik idari tutukluluk politikasının sona ermesini içeren dövizler taşıdı.

İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Hıdır Habib, burada yaptığı konuşmada, "Bugün kahraman esirlerimize destek vermek ve halkımızın, onları işgalci İsrail'in eline bırakmayacağını duyurmak için buradayız. Esirlerimizin hayatını kabusa çevirmeye çalışan Siyonistlerin kinlerine karşı kenetlenmiş durumdayız. İsrail'in zorbalığı Filistin halkının iradesini kıramaz." dedi.

Uluslararası toplumun, Filistinli tutuklular konusundaki suskunluğuna da tepki gösteren Habib, "Uluslararası toplum, Filistin sorununun çözümü ve İsrail hapishanelerindeki tutukluların hayatını kurtarmak için bir an önce harekete geçmeli." diye konuştu.

Habib ayrıca, idari tutukluluk kararına tepki göstermek amacıyla 15 Haziran'dan bu yana açlık grevinde olan FHKC mensubu Bilal Kayid'in sağlık durumunun, her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade etti.

FHKC üyesi Tilal Ebu Zarife de Filistinli tutuklular konusunu gündemde tutma, İsrail'i uluslararası kanun ve anlaşmaları ihlal etmesi sebebiyle ilgili makamlara şikayet etme çağrısında bulundu.

Ebu Zarife, ayrıca uluslararası toplumu, "idari tutukluluk politikasına son vermesi ve Filistinli tutukluları serbest bırakması" için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek gösterisi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :