İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Gazze'deki Filistin Yasama Meclisi üyeleri açlık grevindeki Filistinlilere destek için gösteri düzenledi

GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistin Yasama Meclisi üyeleri İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren Filistinlilere destek için gösteri düzenledi.

Gazze'deki meclis binası önünde toplanan Filistin Yasama Meclisi üyeleri, "Ahmed Saadat ve açlık grevindeki tüm Filistinlilerin yanındayız." yazılı pankartlar taşıdı.

Filistin Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr burada düzenlediği basın toplantısında, "Başta Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) Yasama Meclisi üyesi olan Ahmed Saadat ile Bilal Kayid olmak üzere İsrail hapishanelerinde açlık grevinde bulunan tüm Filistinlilere desteğimizi ifade etmek için buradayız." dedi.

"Açlık grevindeki bu kişiler, özgürlük ve onurun bedelini ödüyor, halkını savunuyor." diyen Bahr, Filistinli gruplardan da İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinlilerin özgürlüklerine kavuşması için birlik olmalarını istedi.

İsrail'in idari tutukluluk kararını protesto için uzun süredir açlık grevini sürdüren Kayid'e destek vermek amacıyla 17 Temmuz'da aralarında FHKC Genel Sekreteri ve Yasama Meclisi üyesi Saadat'ın da bulunduğu çok sayıda Filistinli açlık grevine başlamıştı.

İsrail mahkemesi, FHKC mensubu Kayid'in 15 yıl süren mahkumiyetinin sona ermesinin ardından durumunun idari tutukluluğa çevrilmesine karar vermişti. Kayid, söz konusu karara tepki olarak açlık grevine başlamıştı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında dahi bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler