İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

GAZZE (AA) - Gazze'de İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 70 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed...

GAZZE (AA) - Gazze'de İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 70 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk'a destek gösterisi düzenlendi.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği binası önünde Hamas'ın kadın kolları tarafından düzenlenen gösteride, üzerinde "İdari tutukluluğa hayır", "Kayk'a özgürlük", "Uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşları nerede?" yazan dövizler taşındı.

Gösteride konuşan Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, "İsrail işgal yönetimi, Kayk'ı serbest bırakmayarak uluslararası sözleşmelere aykırı davranıyor ve suç işliyor" dedi.

İsrail askerlerince 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında, Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın "Mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanarak 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, istihbarat bilgilerine dayanılarak, Filistinliler, 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :